CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Mağusa esnafıyla yaptığı buluşmada “İkinci Dayanışma Paketi’ni” eleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Mağusa esnafıyla yaptığı buluşmada, “İkinci Ekonomik Dayanışma Paketini” eleştirdi.

Erhürman, bu "dayanışma", birçok esnaf için ‘işçilerinizi durdurun, maaşlarını düşürün, kepenklerinizi indirin’ demek. Bu yapılanlar, herkese, ‘ne yapın edin çocuklarınızı mutlaka kamuya yerleştirin çağrısı’ adeta” dedi.

“BÜTÇENİN BİLMEM KAÇI KAMUYA GİDİYOR DİYE ŞİKAYET ETMEYİN”

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“Mağusa esnafıyla buluştuk. "İkinci Dayanışma Paketi"nde Ocak 2020'ye kadar kamuya olan tüm borçlarını ödeyemeyen esnafa sigorta prim desteği yok. Esnafın çalışanına da yok. O tarihe kadar ödeyebilenlere ise sadece yıl sonuna kadar prim desteği, ayda 2000 TL olmak üzere toplam 4000 TL hibe desteği ve borçlarını borçlanarak ödemek için kredi faiz desteği var. Hepsi bu kadar.

Oysa Mağusa'da, Girne'de, Lefkoşa Arasta'da, Güzelyurt, Lefke ve İskele'de siftah yapmadan dükkanını kapatan, siftah dahi yapamayacağını bildiği için hiç açmayan esnaf var. Bu "dayanışma", birçok esnaf için "işçilerinizi durdurun, maaşlarını düşürün, kepenklerinizi indirin" demek. Bu yapılanlar, herkese, "ne yapın edin çocuklarınızı mutlaka kamuya yerleştirin çağrısı" adeta. Bundan sonra hükumetteki arkadaşlar, bütçenin bilmem kaçı kamuya gidiyor diye şikayet etmesin...”