Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, başta güneyde çalışan işçiler, tedavi gören hastalar, okuyan öğrenciler ve Pile’de yaşayan insanlarımızın sınır kapılarının açılması konusunda öngörü beklediklerini ancak bu sorunların çözümü için uğraşmak yerine kapıların açılmasına Cumhurbaşkanı mı yoksa hükümet mi karar verir tartışması yapıldığını belirtti.

Anayasa'nın 5. maddesi, "yürütme yetkisi ve görevi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından kullanılır ve yerine getirilir" dediğine dikkat çeken Erhürman, “Kim ne derse desin, bu dönemde "güneyden gelen ilaçlar" konusu dahil bugüne kadar yaşadığımız sorunlar anayasadan ya da hükumet sisteminden dolayı değil, maalesef anayasaya rağmen yaşadığımız sorunlardır” dedi.

Erhürman, bu koordinasyonsuzluk sorununun, seçim falan düşünmeksizin hızla aşılması gerektiğini, halkın meselesinin seçim değil, sağlık ve ekonomi olduğunu bildirdi.

“UMARIM BU GERÇEKLİK HİÇ OLMAZSA BU NOKTADAN SONRA FARKEDİLİR”

İşte Erhürman’ın ilgili sosyal medya paylaşımının tam metni:

“Başta güneyde çalışan işçilerimiz, tedavi gören hastalarımız, okuyan öğrencilerimiz, Pile'de yaşayan insanlarımız olmak üzere herkes kapıların açılması konusunda bir öngörü bekliyor. Ama biz şimdi de kapıların açılmasına Cumhurbaşkanı mı yoksa hükumet mi karar verir tartışması yapacağız öyle mi?

Bu konuyu istişare ve koordinasyonla çözmek bu kadar zor yani! Anayasa'nın 5. maddesi, "yürütme yetkisi ve görevi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından kullanılır ve yerine getirilir" diyor.

Kim ne derse desin, bu dönemde "güneyden gelen ilaçlar" konusu dahil bugüne kadar yaşadığımız sorunlar anayasadan ya da hükumet sisteminden dolayı değil, maalesef anayasaya rağmen yaşadığımız sorunlardır. Bu koordinasyonsuzluk sorununun, seçim falan düşünmeksizin hızla aşılması gerekir. Halkın meselesi seçim değil, sağlık ve ekonomidir. Umarım bu gerçeklik hiç olmazsa bu noktadan sonra fark edilir.