Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman medya kuruluşlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde ilk ziyaretini BRT’ye gerçekleştirdi. BRT Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt ve Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı ile görüşen Erhürman’a CTP milletvekilleri Özdil Nami, Fazilet Özdenefe ve Doğuş Derya eşlik etti. Kurum Müdürü Meryem Özkurt, seçim sürecinde her türlü katkıyı vermeye, eşit davranmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Meclis destekli adayların temsilcileri ile bir kura çekimi gerçekleştirdiklerini belirten Özkurt, kurada belirlenen sıraya göre, seçime kadar tüm adayların destekleyicilerinin BRT’den yararlanabileceğini kaydetti. Tufan Erhürman ise demokrasinin gereğinin yerine gelmesinin hem halkın hem de kendilerinin beklentisi olduğunu söyledi. Demokrasinin gereğinin halkın tüm adayların ne yapmayı planladıklarını olabildiğince öğrenerek tercihini belirlemesi olduğunu kaydeden Erhürman, pandemi nedeniyle insanlara ulaşmakta sıkıntı yaşandığını dolayısıyla medyayı kullanmaya çalıştıklarını belirtti.

BRT’ninhalkın televizyonu ve kamu yayıncılığı yapan bir televizyon kurumu olduğunu hatırlatan Erhürman, “bu dönemde BRT’nin fonksiyonunu özel olarak hepimiz önemsiyoruz. Kamu yayıncılığının temel ilkesi olan tarafsızlık ilkesine uygun olarak BRT’nin yayınlarının olması demokrasinin gereklerinin gerçekleşmesi açısından son derece önemlidir” dedi. BRT’nin sadece seçim döneminde değil, her dönemde önemli olduğunu kaydeden Erhürman, “gerek personel, gerek teknolojik altyapı konularını yeniden masaya yatırmalıyız. Yıllardır gündemde olan BRT yasası eksikliklerin giderilmesi açısından önemlidir” şeklinde konuştu.