Ayşen Karanlık, Kıbrıs’a özgü hamur işlerini annesinden öğrendi ve bu işi mesleğe dönüştürdü

PİROHU VE MANTILAR, İNGİLTERE’YE DE GELİYOR… Ayşen Karanlık, İngiltere'den Kıbrıs'a giden birçok kişinin, pirohu ve mantıları ambalajlanmış olmaları nedeniyle kolaylıkla valizinde götürebildiğini söyledi. Karanlık, hijyene çok önem verdiklerini belirterek ürünlerini yaparken katkı maddesi kullanmadan, taze olarak ambalajladıklarını vurguladı.

KKTC’de Güzelyurt ilçesine bağlı Bostancı köyünde yaşayan ve ev hanımı olan Ayşen Karanlık, çocuklarını büyüttükten sonra hamur işlerini yapacağı bir imalathane açmaya karar verdi ve iş sahibi oldu.

“Ayşen’in Mutfağı” adını verdiği imalathanesini evinin hemen yanında açan Karanlık, Kıbrıs’a özgü bir lezzet olan pirohuyu yaparak işe koyuldu ardından da mantı ve börek çeşitlerini yapmaya başladı.

Hedefi, pirohu ve mantıları

tüm bölgelere ulaştırmak

North Cyprus UK Gazetesi’ne konuşan Ayşen Karanlık, iki çocuğunu büyüttükten sonra hem gelir sağlamak hem de Kıbrıs'a özgü hamur işlerinin unutulmaması için böyle bir yola başkoyduğunu belirtti.

Yaptığı lezzetli pirohu ve mantılarla, kısa sürede müşterilerin beğenisini kazanan Karanlık, şimdilerde Güzelyurt ve çevresine dağıtım yapsa da, ileride daha çok kişiye ulaşmak istiyor. Karanlık, annesinden, eşinden ve kızından büyük destek alıyor; ilerleyen zaman içerisinde de işleri büyütüp ada geneline ulaştırmayı hedefliyor.

Hijyen ve tazeliğe önem veriyor

Ayşen Karanlık, hijyene çok önem verdiklerini ve imalathaneye bone, önlük ve eldivenle girdiklerinin altını çizerek, ürünlerini yaparken katkı maddesi kullanmadan, taze olarak ambalajlayıp, Güzelyurt ve çevresindeki marketlere dağıttıklarını söyledi.

Zahmetli bir iş olması nedeniyle ürünlerini sadece Güzelyurt ve çevresindeki marketlere dağıttıklarını ifade eden Karanlık, imalatı artırıp tüm bölgelere ulaşmak istediğini kaydetti.

Buğday unundan mantı da yapıyor

Şeker hastaları ve formuna dikkat edenler için de tam buğday unlu mantı yaptıklarını anlatan Karanlık, pirohu ve mantının yanı sıra hellimli ile kıymalı börek çeşitlerini de sipariş üzerine yaptıklarını anımsattı.

Pirohu ve mantılar, İngiltere’ye de geliyor

Ayşen Karanlık, ürünlerinin İngiltere'ye getirildiğini belirterek, İngiltere'den Kıbrıs'a giden birçok kişinin, pirohu ve mantıları ambalajlanmış olmaları nedeniyle kolaylıkla valizinde götürebildiğini söyledi.

Karanlık, ürünleri için kendisine Facebook’taki ‘Ayşen’in Mutfağı’ sayfasından ya da “0533 862 80 11” numaralı telefondan ulaşılabileceğini belirtti.