Akademisyen Hasan Güngör, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  ülkede Covid-19 ile ilgili hem veri hem de öngörü olduğunu ve bunun sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

Güngör, "Devletin, eldeki verileri kamu iletişim politikası çerçevesinde işleyerek artık toplumla paylaşması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Hasan Güngör’ün paylaşımı şöyle:

“Cumartesi gün yapılan bakanlar kurulunda yapılan tartışmadan anlıyoruz ki bu ülkede Covid-19 ile ilgili hem veri vardır hem de öngörü vardır. Bu sevindirici bir durumdur. Yaklaşık bir yıldır devam eden krizde en önemli eksikliklerden biri de iletişim ile ilgiliydi. Artık buna bir son vermek gerekiyor. Devletin, eldeki verileri kamu iletişim politikası çerçevesinde işleyerek artık toplumla paylaşması gerekmektedir. Paylaşılacak veriler toplumun kendini yeniden organize etmesi açısından son derece önemlidir. Mesela hangi yaş aralıklarının, cinsiyet gruplarının, meslek gruplarının yoğun olarak Covid-19' a yakalandığını, bu grupların toplam içindeki konsantrasyonunu, uygulanan önlemlerin önümüzdeki dönemdeki öngörülerini açıklamalıdır. Böylelikle bireyler kendilerinin hangi risk grubunda olduklarını algılayarak kişisel tedbirlerini daha iyi düzenleyebileceklerdir. Yapılan çalışmalarda etkin kriz ve risk iletişiminin güven, kredibilite, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirliği artırdığı saptanmıştır. Bu tür iletişimde bölgesel farklar, kültürel farklar, etnik çeşitlilik, ve lisana dair faktörlere özellikle dikkat edilmesi İletişimin etkisini artırarak Covid-19' a karşı koruyucu bir etki yarattığı gözlemlenmiştir.”