Artun LURİCİNALI

Ey insanlar! Merhaba, ben Gorona. Dünyaya yeni geldim, dedim bir yirocuk atayım, bakalım ne var ne yok. E vallahi gördüklerimden ŞAŞIRMADIM dersam yalan olur.

Nedir be gâvole bu haliniz? Ma ne gorkak yaratıklarsınız be öyle! Ben sizin buralara gelmeye garar vermeden önce, inanın gara gara düşünürdüm. Geleyim mi gelmeyim mi diye kâbus görürdüm, günlerinan uykusuz galdım gorkumdan.

Meğer bir da ne göreyim! Benim adımı duyarkandan gorkudan köşe-bucak gaşmaya başlayan siz oldunuz. Ya o gadar bir gorkdunuz oşu, donunuza sışdınız, dünyada tuvalet kağıdı brakmadınız!

Eh bilirsiniz! Bilmezsaydınız da gayrık öğrendiniz. Ben boklu ortamları çok severim. Nerde pislik varısa oracıya goşdurarak giderim. Sizin bu halinizi görünca, bilirsiniz ne gadar rahatladım? Ağnadamam! Siz sışmaya devam edin, meydan bana galdı, gerçekten size böyyük bir MERSİ ÇOK demek isderim.

Sizin bu gadar gorkak olduğunuzu görünca bana böyyük bir cesaret geldi. Gendimi gorkusuz bir gahraman gibi her tarafa addım. İlk zamanlar yalınız bir memlekettekiler gorkar diye düşünürkan, bakdım hepsiniz da gorkak. Yörü aslanım dedim, yörü da önün açıkdır senin. Sınır tanımadan yörü. Yörü da kim dutar seni.

Sizinilâ tanışalı dört ayı geçiyor nerdeysa! Bu kısacık zamanda bana çok şey öğrettiniz. Beniminan hanginiz dost, hanginiz düşman hemencikden belli ettiniz. Yalınız götü boklular değil aranızdaki benim dostlarım. Dedim ya pislikler benim için bulunmaz hint gumaşıdır. Nerecikde bir pislik varısa, onlar benim gerçek gumbarolarımdır.

Pisliğin ille da götten çıkması gerekmez. Pislik dediğin her tarafdan fışkırma gabiliyetine sahiptir. Bu dünyalılarda gördüğüm gadarıyla, pislik her yerlerinden fışgırır. Özellikle da ağızlarından pislik dökülenleri çok severim. Onlar her yerde benim doğal paydaşlarımdır. Onlar benim gardaşlarımdır.

Ma size söyleyim bişey? Siz temiz insanlardan, o ikide birde ellerini yıkayanlarınızdan, orasına burasına golonya sürenlerinizden da nefret ederim ha! Nedir be bize gasdınız? Sizin da yanınıza yanaşılmaz ha!

Barikat versin da bu pislikler var. Götü boklular, ağzından bok akanlar, beyinleri bokdan peksemet olmuşlar. Eyi ki varsınız! Yoksa Goronalar ordusu olarak işimiz bokudu vallahi. Berikât versin...