DP Genel Başkanı Ataoğlu, Koronavirüsle ortak akıl zemininde bir mücadele yolunun seçilmesini önemsiyoruz...

“CİDDİ PLANLAMA ŞART”… Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, salgın nedeniyle yaşanan ekonomik çıkmazın aşılması için ivedilikle Ekonomi Koordinasyon Konseyi’nin kurulması gerektiğini belirtti. Ataoğlu, konseyin yakın ve orta vadede KKTC’de yaşanması muhtemel ekonomik gelişmeleri dikkate alarak, ciddi bir planlama yapmasının doğru ve yerinde olacağını vurguladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs’le tek başına mücadele vermesinin mümkün olamayacağının anlaşılarak Covid-19 Koordinasyon Konseyi’nin kurulduğunu belirtti.

Ortak akıl zemininde bir mücadele yolunun seçilmesini önemsediklerini söyleyen Ataoğlu, kamuoyuna, doğru ve zamanında bilgi akışının sağlanmasının, bu sürecin en temel faktörlerinden olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, dezenformasyonun yaratacağı bilgi kirliliğinin, halkta ve yöneticilerde oluşturacağı muhtemel panik ve güvensizliğin süreci baltalayabileceği uyarısında bulunarak Koordinasyon Konseyi’nin ivedilikle kamuoyunu saat başı bilgilendirip, sevk ve idaresinin tek kanaldan yapılacağı bir bilgi akışının önemine değindi.

Ataoğlu, küresel salgını minimum zararla atlatmanın en büyük temennileri olduğunu özellikle yakın zaman sonrası karşılaşılabilecek muhtemel ekonomik sıkıntıları da düşünmek gerektiğini söyledi.

Özellikle dar ve sabit gelirli kesimin yaz ayları ile başlayacak süreçte karşılaşması muhtemel zorlukları en aza indirebilmek için ciddi gayrete ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ataoğlu, “Bu noktada, pandemi amaçlı kurulan Koordinasyon Konseyi’ne benzer bir oluşumun, ivedilikle Ekonomi Koordinasyon Konseyi adı altında da kurulmasını şiddetle talep ediyoruz. Konseyin yakın ve orta vadede KKTC’de yaşanması muhtemel ekonomik gelişmeleri dikkate alarak, ciddi bir planlama yapmasının ise doğru ve yerinde bir yaklaşım olacağı aşikardır” dedi.

Ataoğlu, mali ve ekonomik tedbirler manzumesi üzerinde ciddiyetle çalışacak ve kendi alanında uzmanlardan oluşacak bir Ekonomi Koordinasyon Konseyi için geç kalınmaması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Birlikte ve güçlü durduğumuz sürece hiçbir zorluğun Kıbrıs Türkü’nü yıkamayacağının bilincindeyiz.

Bu bilinçle de DP olarak, birlikte ve güçlü durmak için elimizden geleni yapacağımız hususunda halkımıza söz veriyoruz”.