Atlara olan düşkünlüğü nedeniyle Kalkanlı’da çiftlik açan Emirzade Terzioğlu, binicilik ve at pansiyonu hizmetlerinin verildiği kulüble, zengin menüsü bulunan restoranı da hayata geçirdi

ÇİFTLİK HAVASINI SOLUMAK İSTEYENLERE ÖZEL MEKAN… Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı’da bulunan Terzioğlu Atlı Spor Kulübü ve Çiftlik Restoran, binicilere hizmet verirken çiftlik havasını tatmak isteyenleri de restoran kısmında ağırlıyor. Küçük yaştan beri atlara çok fazla ilgisi olan Emirzade Terzioğlu, çocukluk hayali olan at çiftliğini büyük emekler vererek hayata geçirdi. İki dönümlük alanda etrafı yeşil alanla çevrili manej ve padok bulunan çiftlikte, kulüp bünyesindeki atlara ait ve yarışmalar için gelecek atlar için odalar inşa edildi. Kulüpte, 21 at var, 8 ata da pansiyon hizmeti veriliyor.

İSTER KAHVALTI YAPIN, İSTERSENİZ MEŞHUR KÜP KEBABINI YİYİN… Çiftliğin direktörlüğünü üstlenen Sinem Direkçi Terzioğlu, çiftlikte binicilik dersleri, manej içerisinde binişler, arazide grup halinde gezinti ve engel atlama yarışı gibi organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Terzioğlu, çiftlik içerisinde yer alan restoranda serpme kahvaltı, mangal ve meze çesitleri ile özel sipariş üzerine küp kebabı servisinin yapıldığını söyleyerek, restoranın yazlık ve kışlık olarak yaklaşık 150-160 kişi kapasiteli olduğunu belirtti.

Binicilik, pahalı bir spor türü olarak bilinse de Kuzey Kıbrıs’taki atlı spor kulüpleri sayesinde bu spora ilgi duyanların sayısı giderek artıyor. Açılan binicilik kulüpleri sayesinde ata binmek ya da binicilik sporunun inceliklerini öğrenmek mümkün. Bu hizmetleri sunanlardan biri de, Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı’da bulunan Terzioğlu Atlı Spor Kulübü ve Çiftlik Restoran...

Yemyeşil alanı ve atlarıyla hizmet sunan kulüp, binicilere hizmet verirken çiftlik havasını tatmak isteyenleri de restoran kısmında ağırlıyor. Çiftlik, engel atlama yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Çiftliğin bir özelliği de, atlara pansiyon hizmeti vermesi. At sahipleri, kira ödeyip gönül rahatlığıyla atlarını buradaki seyislere emanet edebiliyor.

At çiftliği açmak

çocukluk hayaliydi

Küçük yaştan bu yana atlara çok fazla ilgisi olan Emirzade Terzioğlu, çocukluk hayali olan at çiftliğini büyük emekler vererek hayata geçirdi.

İlk atı Christinoula için evinin yanında bir ahır yapan Terzioğlu, ikinci atı Gloria’yı aldıktan sonra küçük bir çiftlik yapmaya karar verdi ve ailesinden aldığı büyük destekle Kalkanlı’daki çifliğin peyzajinı yaptı.

Restoran ve at pansiyonu da var

İki dönümlük alanda etrafı yeşil alanla çevrili manej ve padok bulunan çiftlikte, kulüp bünyesindeki atlara ait ve yarışmalar için gelecek atlar için odalar inşa edildi. Ayrıca çiftlik içerisinde taş örülerek yapılan 275 metrekare alana sahip bir de restoran yer alıyor.

Çiftliğin direktörlüğünü üstlenen Sinem Direkçi Terzioğlu, çiftliğin sahibi olan eşi Emirzade Terzioğlu’nun en büyük destekçisi.

Terzioğlu Atlı Spor Kulübü ve Çiftlik Restoran’da verilen hizmetleri North Cyprus UK Gazetesi’ne anlatan Sinem Direkçi Terzioğlu, kulüpte 21 atın bulunduğunu, 8 ata ise pansiyon hizmeti verildiğini belirtti.

Terzioğlu, çiftlikte binicilik dersleri, manej içerisinde binişler, arazide grup halinde gezinti ve engel atlama yarışı gibi organizasyonlar düzenlediklerini kaydetti.

Özel organizasyonlara

ev sahipliği yapılıyor

Sinem Direkçi Terzioğlu, çiftlik içerisinde yer alan restoranda serpme kahvaltı, mangal ve meze çesitleri ile özel sipariş üzerine küp kebabı servisinin yapıldığını söyleyerek, restoranın yazlık ve kışlık olarak yaklaşık 150-160 kişi kapasiteli olduğunu belirtti.

Pazartesi günleri hariç hafta için 11.00 ile 22.00, hafta sonu 09.00 ile 2200 saatleri arasında hizmet verdiklerini anımsatan Terzioğlu, doğum günü partileri, sünnet ve nişan töreni gibi özel gün etkinlikleri yaptıklarını da ifade etti.

Terzioğlu, ayrıca, çiftlik hakkında “0533 863 65 51” numaralı telefondan ya da Terzioğlu Atlı Spor Kulübü ve Çiftlik Restoran’a ait Facebook hesabından bilgi alınabileceğini anımsattı.