Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, sosyal medyadan tartışma yaşadığı eski genel başkan yardımcısı ve aynı zamanda geçmişte müftülük görevinde bulunan Ahmet Yönlüer’e yeniden cevap verdi.

Yönlüer’in kendisini Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alıp, kardeşi Ayhan Arıklı’yı MYK üyeliğine atadığı yönündeki iddialarını yalanlayan Erhan Arıklı, “Bu söylem KKTC de Müftülük yapmış bir din adamına yakışmayan bir iftiradır” dedi.

“Yönlüer, yalan söyledi, iftira attı”

İşte Erhan Arıklı’nın ilgili paylaşımının tam metni:

AHMET YÖNLÜRE CEVABIMDIR;

Önceki gün Genel Başkan Yardımcılığı görevinden aldığım Ahmet Yönlüer yaptığı açıklamada kendisini MYK üyeliğinden alarak kardeşimi atadığımı iddia etmiştir.

Bu söylem KKTC de Müftülük yapmış bir din adamına yakışmayan bir iftiradır.

Durum şudur;

Parti Tüzüğümüze göre Başkanlık Divanı 10 kişiden oluşur. Bunların 3 tanesi Genel Başkan kontenjanından 21 kişilik MYK da üye olarak görev yaparlar.

9 Ağustos 2020 Kurultayından sonra belirlediğimiz Başkanlık Divanı üyeleri arasında hem Ayhan Arıklı hem de Ahmet Yönlüer de vardı. Her ikisi de aynı zamanda benim kontenjanımdan  MYK ya atanmışlardı.

14 Ocak 2020 tarihinde yetkimi kullanarak Başkanlık Divanında değişime gittim. Ayhan Arıklı kendi isteği ile MYK üyeliğinden ve Genel Başkan Yardımcılığından azlini istedi.  Aynı tarihte Genel Başkan Yardımcım Ahmet Yönlüeri MYK üyeliğinden alarak yerine bir başka arkadaşı atadık.

Hal böyle iken Ahmet Yönlüer bugün yaptığı açıklamada kendisini MYK üyeliğinden alarak onun yerine Ayhan Arıklı yı atadığımı iddia etmiş, yalan söylemiş iftira atmıştır.

Söylediklerimi teyit etmek isteyenler Google'ye "YDP yeni Başkanlık Divanı Üyeleri Belirlendi" diye yazarak araştırabilirler...