Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, “Devletin egemenliğini dilinden düşürmeyenler, devletin yargısını sahipsiz bıraktıkları gibi Anayasasını da ayaklar altına almakta, bu devletin kurumlarına da kurallarına da sahip çıkmamaktadır” dedi.

“Hükümet bugün Anayasaya aykırı bir karar alarak Meclis çalışmalarına 10 gün ara verdiğini iddia ediyor!” ifadelerini kullanan Özersay, “Anayasa, yasa, meclis iç tüzüğü ya da teamül hükümetin umurunda bile değil. Tek amaç seçim tarihi belirlenmesini önlemek ve olabildiğince uzun süre koltukta kalmak” şeklinde konuştu.

“Seçim tarihinde uzlaşalım diyoruz, buna da yanaşmıyorlar” diyen HP Genel Başkanı Özersay, oysa seçim tarihi belirlenemezse Anayasaya göre ara seçim kararı alınmasının zaruri olduğuna dikkat çekti.

Kudret Özersay, “Anlaşılan Anayasanın o hükmünü de yok saymaya karar vermişler. Bu yaklaşım halk iradesini yok saymak, hukuk tanımamaktır. Bu hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.