AKEL’in Türkçe’nin sosyal medya hesabından “Birlikte başarabiliriz” başlığı altında paylaşımda bulunuldu.

İşte o paylaşım:

“Birlikte başarabiliriz

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yapılacak olan aşılamalarla ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne aşılama programı iki ayrı aşamada yapılacak. Henüz aşılamaların ilk aşamasında yaklaşık olarak yarısı sağlık çalışanı ve diğer yarısı 80 yaşının üzerindeki kişilerden oluşan bir grubun ilk aşılamaları yapıldı ve aynı kişilerin ikinci doz aşılamalarının bu hafta yapılmaya başlanacağı duyuruldu.

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti’ne tahsis edilen aşılardan 1080 doz Pfizer COVID-19 aşısının İki Toplumlu Sağlık Komitesi aracılığıyla kuzeye iletildiği de basında yayınlandı. Anlaşıldığı kadarıyla kuzeye toplu miktarlarda aşamalı bir şekilde iletilecek olan aşılarla kuzeyde yaşayanların da aşı olmak için güneye geçmek zorunda kalmak yerine kuzeyde aşılarını yapma imkânı olacak.

Aynı topraklarda, aynı gökyüzü altında birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz herkesten bu aşılara öncelikle yaşlı veya ciddi sağlık sorunları olan insanların ihtiyacı olduğunu ve aşılama sürecinin zaman alacağını dikkate alarak, pandemiye karşı mücadele çerçevesinde alınan sağlık önlemlerini hepimizin uygulaması ve sabırlı olup birbirimizi düşünerek, el ele verip hep birlikte bu zor dönemin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bunu sadece birlikte başarabiliriz.”