NORTH CYPRUS UK- AHMET İLKTAÇ

Gazimağusa kazasına bağlı Akdoğan köyünde dün açıklanan 5 yaşındaki çocuk ve annesinin pozitif olduğu yönündeki haberler bölgede endişe yaratmıştı.

Bugün kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, 5 yaşındaki çocuk, annesi ve çocuğun gittiği kreşte öğrenim gören diğer çocuklarla ailelerine yapılan tüm testlerin negatif sonuç verdiğini bildirdi. Latif, bölgede yapılan testlerin devam ettiğini de belirtirken, belediye olarak tüm önlemleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini ifade etti.

LATİF: ANNE VE ÇOCUĞUN TESTLERİ NEGATİF

Sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşan Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Akdoğan’da gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ve devam edeceğini söyledi. Bölgedeki çocuk parklarının güvenlik şeritleriyle kapatıldığını kaydeden Latif, belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini açıkladı.

Ahmet Latif, dün basında yer alan Akdoğan’da kreşte öğrenim gören 5 yaşındaki çocuk ve annesinin pozitif çıktığı yönündeki haberlere de değinirken, aldıkları bilgiler ışığında çocuk ve annesinin bugün yapılan testlerinin negatif çıktığını aktardı. Latif, babanın ise 1 hafta sonra test olacağını ve şuan karantina otelinde izole olduklarını anlattı.

Yine aynı kreşe giden ve dün testleri yapılan kreşteki çocuklar ve ailelerinin de testlerinin negatif sonuç verdiğini ifade eden Belediye Başkanı, Sağlık Bakanlığı’nı bu ve diğer konular için 10 kez aradıklarını ancak cevap alamadıklarından yakındı.