KKTC’de inşaat sektöründe hayata geçirdikleri marka projelerin yanında, Kıbrıs Türk sporuna ve sporcusuna verdikleri desteklerle de büyük takdir gören AKOL Group, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun 2018-2019 yılları arasındaki ana sponsorluk görevini de üstlendi.

AKOL Group Direktörü Niyazi Şanal, Londra’da yaşayan soydaşlarımızdan çok büyük bir dostluk örneği gördüklerini, Londra gibi büyük bir yerde insanlarımızın bu şekilde birbirlerine bağlı olmaları kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Niyazi Şanal, AKOL Group olarak, Londra’daki soydaşlarımıza Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun sponsorluğunun yanında birkaç sürprizlerinin daha olacağını, bu sürprizleri de Kasım ayının sonuna doğru organize edecekleri kokteylle açıklayacaklarını duyurdu.

Şanal: Marka projeler yapıyoruz

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan AKOL Group Direktörü Niyazi Şanal, AKOL Development olarak 2005 yılında inşaat ve emlak üzerine faaliyetine başladıklarını söyledi.

Niyazi Şanal, AKOL’un daha sonra faaliyet alanını genişleterek ticaret, turizm ve eğitim alanlarına da yatırımlar yaptığını kaydetti.

Günümüzde faaliyetlerinin daha ağırlıklı olarak AKOL Properties, AKOL Development tarafından yapıldığını anlatan Şanal, AKOL Group olarak genelde konsept ve marka projeler yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Niyazi Şanal, bu marka projelerinden bazılarının Mağusa’da The Sea House Residances, Yeniboğaziçi’nde The Premier Vilları, Salamis Bölgesi’nde Salamis Park ve Salamis Gardens olduğunu belirtti.

Son projeleri olan Caddemm’in ise Mağusa’nın tam kalbinde olduğunu aktaran Şanal, Caddemm projesinin 13 bin metrekare alana konuşlandırılan, Salamis Yolu üzerinde Mağusa’nın tam merkezinde, olan bir proje olduğunu söyledi.

Niyazi Şanal, Caddemm projesinin karma bir proje olduğunu, içerisinde kapalı oto park, açık yüzme havuzu, 8 bin metrekare ticari alan ve 23 bin metrekare konutu olan bir proje olduğunu dile getirdi.

Caddemm’deki konutların 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere karma olarak 7 ayrı tipte olduklarını kaydeden Şanal, Caddemm projesinin ilk etabını tamamladıklarını bildirdi.

Niyazi Şanal, 2018 yılının Kasım ayında Caddemm’in 1’nci etabını teslim edeceklerini, 2’nci etabın temelini attıklarını ve 2’nci etabın proje teslimini 2019 yılının Haziran ayında yapacaklarını açıkladı.

AKOL sporcu dostudur

AKOL Group’un her zaman sporun ve sporcunun dostu olan bir şirket olduğunu anlatan Şanal, ilk kez bir spor kulübüne veya federasyona yardım yapmadıklarını, Kıbrıs’ın güzide kulübü olan kendisinin ve babası Fikret Şenal’ın mensubu olduğu Mağusa Türk Gücü’nün (MTG) yıllarca ana sponsorluğunu yaptıklarını belirtti.

Niyazi Şanal, MTG’de yıllarca yöneticilik ve asbaşkanlık görevinde de bulunduğunu söyledi.

Günümüzde de Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nda kendilerine bir görev düştüğünü anlatan Şanal, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun 2018-2019 yılları arasındaki ana sponsorluk görevini üstlenmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Niyazi Şanal; “Londra’ya gittim. Çok güzel dostluk gördük. Gerçekten Londra gibi bir büyük bir yerde insanlarımızın bu şekilde birbirlerine bağlı olmaları bizi mutlu etti. AKOL olarak Londra’daki Kıbrıslı Türklere bu sponsorluğun yanında birkaç sürprizimiz daha olacak. Kasım ayının sonuna doğru organize edeceğimiz bir kokteylle bu sürprizi açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Sosyal alanlarda yaptıkları önemli faaliyetler olduğuna değinen Şanal, eğitim kurumları, bireysel sporcular ve devlet daireleri ile yaptıkları iş birlikleri olduğunu söyledi.

Turizmde 10 yıllık geçmiş

Niyazi Şanal; “babam 1960’dan 1976’ya kadar toplam 16 yıl MTG’nin formasını giydi. Babam MTG’nin efsane kadrosundaki oyunculardan bir tanesiydi. Onun MTG sevgisi bize de yansıdı. Ben 1986 yılından 1991 yılına kadar MTG’de Yıldız Takım, Genç Takım ve A Takımı’nda forma giydim. 1991 yılında üniversiteye başladıktan sonra futbolu bırakmak zorunda kaldım. Ben futbolu çok iyi oynamamın yanında, iyi bir atlettim. 100 metreyi çok hızlı koşuyordum. Atlet olarak Fenerbahçe Spor Kulübüne girdim. 2 yıl Fenerbahçe’de koştum. 1993 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Şampiyonu olmuştuk. Atina’da Akdeniz Oyunları vardır. Sporcu olarak Atina’ya gidecektim ama Kıbrıslı Türk olduğum için vize alamadım. Bu nedenle bu ambargodan dolayı Atina’ya gidemedim” dedi.

Aktif sporu bıraktıktan sonra salon sporuna başladığını anlatan Şanal, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olduğunu kaydetti.

Niyazi Şanal, 1995 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldığını ifade etti.

Turizm sektöründe 10 yıllık bir geçmişi olduğuna da vurgu yapan Şanal, birçok 5 yıldızlı otelde yöneticilik, müdürlük ve direktörlük yaptığını söyledi.

Niyazi Şanal, 2005 yılında Kıbrıs’a geldiğini, 2005 yılından sonra inşaat ve emlak işine girip bugünlere geldiğini dile getirdi.

MTG yaşam tarzımız

2006 yılında MTG şampiyon olduğunda sıkı bir MTG taraftarı olduğunu anlatan Şanal, aile olarak MTG sevdalarının 1960’lı yıllara dayandığını açıkladı.

Niyazi Şanal, MTG’nin yaşam tarzı olduğunu ve MTG her maçı yenecekmiş gibi ve her sene şampiyon olacakmış gibi yaşadığını kaydetti.

2014 yılında MTG’de aktif yöneticilik yapmaya başladığını anlatan Şanal, 2015-2016 sezonunda hem yönetici, hem asbaşkan hem de sponsorluk görevi yaptığını belirtti.

Niyazi Şanal, 2015-2016’da çok iyi bir kadro kurduklarını, kadroyu kurarken de gerçekten de şampiyon olacak bir kadro kurduklarını bildirdi.

Bir yıl boyunca haftanın 6 günü kulüpten hiç çıkmadıklarını, bunun sonucunda da 10 yılın ardından MTG’nin şampiyonluk ve süper kupayı kazanarak çifte şampiyonluğu Mağusa’ya getirdiğini anımsatan Şanal, MTG’nin günümüzde de iyi yönetilmekte olduğunu ve yine şampiyonlukta son derece iddialı olduğunu söyledi.

Niyazi Şanal; “ Bu yıl şampiyonluğu yakalayacağımıza inanıyoruz. Yönetici arkadaşlar çok iyi çalışıyor. Mağusa bu yönden çok şanslı. Bu dönem yönetici değilim ama elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum. Bu yıl yine şampiyon olacağımızdan çok ümitliyim” dedi.

Mağusa’nın tanıtımı eksik

Mağusa’nın tarihi dokusuyla, limanıyla ve plajlarıyla aslında çok güzel bir kent olduğuna dikkat çeken Şanal, fakat Mağusa’nın daha tam anlamıyla kent olabilmesi için yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Niyazi Şanal, Mağusa’nın tanıtım yönünden çok yetersiz olduğunun altını çizdi. Mağusa’nın eşsiz güzellikteki tarihi eserlerinin tanıtımlarının çok daha iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Şanal, yine kentin İmar Planı’nın değişikliğe uğraması gerektiğini kaydetti.

Kentin bir başka önemli değeri Mağusa Limanı’nın da daha aktif ve iyi bir noktada olması gerektiğini belirten Niyazi Şanal, Yat Limanı Projesi’nin bir an önce başlatılması gerektiğine dikkat çekti.

Niyazi Şanal, Mağusa’nın turizmin başkenti olabilecek noktada, Maraş gibi bir değere sahipken bir şekilde izole edildiğine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz yıl Mağusa’da Serdar Atai ve Zorlu Cezaroğlu’nun, Mağusa’nın tarihi değerlerini tanıtan çok güzel bir kitap yayınladığını ifade eden Şanal, bu kitapla Mağusa’daki çok önemli eserlerimizin tanınma şansının yakalandığına dikkat çekti.

Niyazi Şanal, 45 yıllık bir Mağusalı olarak “Cep Mağusa” kitabını inceledikten sonra kentimizde kendisini dahi bilmediği tarihi yapımız olduğunu fak ettiğini dile getirdi. Şanal, bu tip faaliyetlerin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Niyazi Şanal, Mağusa’da 5 adet üniversite olduğuna vurgu yaptı. Şanal, Mağusa’nın öğrenci ve turizm kenti haline gelebileceğini ancak bunun sivil toplum örgütleri, belediye ve hükümetle birlikte çalışılıp başarılabileceğini ifade etti.

Mağusa’da güvenlik açısında bir sorunu olmadığına değinen Şanal, Mağusa’nın çok daha iyi noktalara ulaşabilmesinde büyük bir engel olmadığını kaydetti.

Niyazi Şanal; “Kıbrıslıyız, Türküz, Mağusalıyız. Yatırımlarımızın yüzde 95’i bu ülke içerisindedir. Topluma faydalı ve duyarlı işler yapmaya çalışıyoruz. Hem kendimiz hem de devletimiz için iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Tüm gayretimiz KKTC’nin tanıtımı içindir” diye konuşarak sözlerine son verdi.