Bu haber 86 kez okundu. KKTC’nin ilk uluslararası standartlara sahip AVM’si açılış için gün sayıyıor. Çevre yolu Ercan Havalimanı kavşağında bulunan ve iki etaptan oluşan "1001 Airport Mall" 22 Mayıs’ta kapılarını açmaya hazırlanırken içinde pek çok ilki ve Kıbrıs için yenilikleri barındırıyor…1001 Airport Mall AVM kapılarını ilk kez Türkiye’den giden gazetecilerinde bulunduğu medya mensuplarına açtı. Lefkoşa Bedesten’de düzenlenen basın toplantısından sonra gazeteciler AVM’yi gezdiler.

 

YATIRIMIN AMACI VE HEDEFİ

KKTC’nin ilk AVM’si 1001 Airport Mall’un Genel Müdürü Mehmet Akalın, düzenlediği basın toplantısında yatırımın amacını ve hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “KKTC’nin çok sayıda caddede yer alan perakende mağazasına sahip olması gerçek bir yaşam merkezine olan ihtiyacını gidermemekte. Bu durum da, 1001 Airport Mall’e hayat verenlere, adanın tüm gereksinimlerini her yönüyle karşılayabilecek bir alışveriş ve yaşam merkezine duyduğu ihtiyacı fark ettirmiştir. Bu anlamda 1001 Airport Mall fikri, niceliğin niteliğe boyun eğdiği noktada ortaya çıkmıştır. Ada halkının yoğun beklentilerini karşılamak, 1001 Airport Mall’ün muhteşem atmosferini bir an önce sizlerle buluşturmak için, 1. Etabının ön açılışı 22 Mayıs’ta yapılacak.Başta çocuklar olmak üzere, tüm misafirler için çeşitli eğlencelerin, müzik dinletilerinin ve hediyelerin olacağı açılışta, adanın ilk AVM’si sizlerle buluşacaktır.

 

İLKLERİN AVM’Sİ OLACAK…

Kıbrıs’ta cadde perakendesinin gelişim sürecine bakıldığında hızlı bir gelişimin yaşandığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Akalın, “salt ekonomik işlev olmaktan çıkıp belli noktalarda yoğunlaşması sebebiyle bir yaşam biçimi olmaya başladığı görülmektedir. Ancak bu süreci hızlandıran faktörler bir süre sonra cadde mağazalarını müşteriler için yaşam biçimi olmaktan uzaklaştırmaya başlamış ve sade bir hayat pratiği haline getirmiştir. Bu tanımlamanın dışında kalanlar sadece pazarlama, müşteri odaklılık ve farklılaşmak konusunda hemen hemen her gün kendini yenileyebilen AVM’lerdir. Çünkü, sayıca çok cadde mağazası olması, KKTC’nin gerçek bir yaşam merkezine olan ihtiyacını karşılamaya yetmemektedir. Bu nedenle 1001 Airport Mall, her şeyden önce “farklı”lığı en önemli marka değeri yaparak, adada bir yaşam fikri, bir yaşam biçimi olarak yapılanmıştır” şeklinde konuştu.

 

YEŞİLE VE DOĞAYA ÖZEL ÖNEM VERİLDİ

1001 Airport Mall Genel Müdürü Mehmet Akalın, projenin mimari aşamasında yeşile ve doğaya özel önem verdiklerini dile getirdi. Akalın, “bir AVM kent kültüründe yapay bir orman gibidir. Ve tüketicilerine gerçek ormanın bitmek tükenmek bilmeyen tazeliğini ve enerjisini kendi ortamında vermelidir. Nasıl ormana her gittiğinizde içinize derin bir nefes çeker ve kendinizi zinde ve enerjik hissedersiniz, 1001 Airport Mall’e geldiğinizde de kendinizi dinamik, zinde ve enerjik hissedeceksiniz; çünkü 1001 Airport Mall’de hayata geçirilen her öğe bunun için” ifadesini kullandı.

 

SOSYAL YAŞAM ALANI VE EĞLENCE YER ALACAK

1001 Airport Mall’e hayat veren Özel Ailesi’nin değerli bireyleri, “keşfetmeye hazırmısınız” sloganıyla Kbırsılıların ve yabancı turistlerin karşısına çıkmaya hazır. AVM’de alışverişle birlikte sosyal yaşam ve eğlence de unutulmamış. Lefkoşa başta olmak üzere Ercan Havaalanı’na en yakın noktaya konuşlandırılan 1001 Airport Mall, alışveriş ve sosyal yaşam adına aradığınız her şeyi bulabilaceğiniz bir yer olarak yapılmış.

 

RAKAMLARLA 1001 AIRPOR MALL

1001 Airport Mall 1. etabında 35.000 m²olan kapalı alanın, 18.000m²’si kiralanabilir alandır. Toplam40mağazanın yer alacağı 1001 Airport Mall’ün 2. Etabı 52.000 m2 kapalı alanda 25.000 m2 kiralanabilir alan yapılacak olup proje 2016’da hayata geçecektir. 1. Etabıyla adanın ilk AVM’si olacak olan 1001 Airport Mall, 2. Etabının tamamlanması ile adanın ilk ve tek yaşam merkezi olacak. Projede 600 m²’lik çocuk oyun dünyası, parti odası ve çocuk bakım ünitesi, 600 m²’lik Türkiye’nin en büyük oyuncak markası TOYYZ SHOP, 4.000 m2 lik yepyeni konsepti ve reyonlarıyla 1001 Extra marketi de yer almakta. Yapımına başlanması ile yerli yabancı şirketlerden ortaklık tekliflerinin geldiği 1001 Airport Mall, tamamen yerli sermaye ile yürütülmüş ve 22 Mayıs 2015 itibariyle hizmet vermeye hazır hale gelmiş.

 

PROJE ÖZEL HEDEFİ: HER HOKTAYA EN KOLAY ŞEKİLDE ULAŞMAK

Mimari yapısı, mağaza karması, etkinlikleri ve hizmetleri bir alışveriş merkezinin tercih edilme nedenini ortaya koyan ölçütlerdir. Bu anlamda, tüm ada çapında hedeflediği müşteri profiline göre bir mimari yapı meydana getirmiştir. AVM mimarilerinin yeni trendi olan yalınlıkla, hacimsel açılımlar ile görkemli bir yapı etkisi birleştirilmiştir. AVM içinden maksimum dolaşımı sağlamak adına yapılan düzenlemeler bilinçli tüketicinin şiddetli tepkisini çekmektedir. Maksimum dolaşımın dayanağı mimaride zorlama değil doğru shopmix ile 1001 Airport Mall’de aşılmış, aksine 1001 Airport Mall, AVM’nin her yerine maksimum kolay ulaşılırlık hedeflenerek inşa edilmiştir. Diğer yandan, doğal yeşil ortamlar 1001 Airport Mall’ün hemen hemen her noktasında karşınıza çıkacak şekilde planlanmıştır. Açık havada, kentin sokaklarında dolaşıyormuş gibi alışveriş yapabileceğiniz 1001 Airport Mall’de ortam su, yeşillikler ve doğal malzemelerle bezenmiştir. AVM’nin yanında yer alan adanın tek köprülü kavşağı olan Yonca Kavşağı  için toplam 24.500m²’lik peyzaj alanıoluşturulmaya başlanmıştır.

 

ÜNLÜ MARKALAR ARTIK ADA’DA

1001 Airport Mall, ulusal ve uluslararası birçok marka, çocuk oyun alanı, cafe ve restaurantlarıyla tüm Kıbrıslılara sadece alışveriş imkanı değil, vizyon, marka, yaşam tarzı sunan bir yaşam merkezi olacak. 1001 Airport Mall, bazı markalarla adayı ilk kez tanıştırma hedefini TEKZEN, BİMEKS, TOYZZ SHOP, GÜRAL PORSELEN, LİNENS, PRENSES BİJUTERİ, AYAKKABI DÜNYASI, BURSALI ÖZGÜR USTA DÖNER&KÖFTE, ZİYAFE, TOMBİŞ, ETZİO, PİZZA HOUSE, CAFÉ CORNER  gibi markalarla ilk etapta yer alan isimler. TEKZEN adada ilk defa yapı market olarak açılıyor. Bimeks adada ilk defa elektronik market olarak açılıyor.

 

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

KKTC’de açılışı merakla beklenen ilk AVM 1001 Airport Mall’da çocuklarda unutulmadı. 1001 Airport Mall’de çocukların hem eğlenebilecekleri hem de kendilerini geliştirebilecekleri, adada benzeri omayan bir kent kuruldu. Playland adı verilen bu konseptte, aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile uzman eğitmenlere bırakarak alışveriş merkezinde vakit geçirirken, çocuklar da bu sürede hem doyasıya eğlenecekler, hem de öğrenecekler.