İngiltere’de Kıbrıslı Türklerle temaslarda bulunan KKTC Başbakanı Tufan Erhürman dün akşam KKTC Londra temsilciliğinde Londra’da faaliyet gösteren dernek temsilcileriyle biraraya geldi.

Başbakan Erhürman, sorunları ancak ve ancak birlikte hareket ederek, el birliğiyle çözebileceklerini belirterek, bu konuda Londra'da faaliyet gösteren derneklere büyük bir görev düştüğünü söyledi ve tüm derneklere, İngiltere'deki Kıbrıslı Türkleri ve gençleri eğitim başta olmak üzere her alanda bir araya getirmek için birlikte hareket etmeye çağırdı.

Erhürman, birlik ve beraberlik olmadan toplum olunamayacağına işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin tek başına, kişisel değil toplum olarak başarı yaratması gerektiğini, toplumun bölünmesini değil birleşmesini istediğini söyledi.

Başbakan Erhürman, hükümet olarak İngiltere'deki Kıbrıslı Türklerin tek çatı altında festival düzenlemesini istedi, bu yönde adım atılması halinde festivale destek vereceklerini söyledi.

Toplantıya ara verildi Turkish Cypriot Trust ve Konsey toplantı yaptı

Başbakan Erhürman burada yapmış olduğu konuşmada iki festivalin hiçbirine destek olmayacakalarını, tek festival yapılması üzerine devlet olarak destek vereceklerini vurguladı. Toplantıya ara verilmesini ve Turkish Cypriot Trust ile Konsey yetkililerinin sonuç alıcı toplantı yapmasını öneren Erhürman, iki tarafın yapmış olduğu ve gecenin geç saatlerine kadar süren toplantının ardından tek festival konusunda uzlkaşı sağlandı.

Turkish Cypriot Trust ve Konsey, kararlarını başbakan Erhüman’a ileterek tek festival konusunda uzlaşı sağladıklarını ve Haziran ayında festivallerini birlikte gerçekletireceklerini ifade ettiler. Erhürman, burada yapmış olduğu açıklamada tek festival konusunda alınan karardan ötürü her iki örgüt yöneticilerini kutladı ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Londra Türk toplumu tarafından büyük bir sevinçle karşılanan karar, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin birlikte hareket etme durumunda büyük başarılara imza atabileceklerinin de ilk sinyalini vermiş oldu.