Hasan KARLITAŞ

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği (GÜKMİYAD),  16 Eylül Cumartesi günü büyük bir katılımla gerçekleşen 4. Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü etkinliği düzenledi. 
Güzelyurt’un tarihi, kültürel, turistik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan dernek, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Dernek Başkanı Batuhan Beyatlı ve Asbaşkan Berk Büyükoğlu, etkinlik başlangıcında yaptıkları konuşmalarında, amacın, Kıbrıs’ın yakın geçmişinde kullanılan, Raleigh, Rudge ve Cooper gibi bisikletleri bir araya getirip, halka hem nostalji yaşatmak, hem de bisiklet kullanımının önemini anlatıp teşvik etmek olduğunu vurguladı.
Ayrıca, halka yerel kültürün korunması ve yaşatılması mesajını vermek istediklerini belirttiler.

Kıbrıs kültürünü yansıtan stantlar kuruldu

Bisiklet Turu ve Kültür Günü Etkinliği, Güzelyurt terminali önünden başladı. Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu kapsamında güzergah boyunca, Güzelyurt’un tarihi, kültürel ve sosyal çekim merkezlerinin önünden geçildi. Katılımcılara rehber Hasan Karlıtaş tarafından bilgi verildi. Tur bitiminde bisikletlerin park edilmesinin ardından, St. Mamas avlusunda, müzik eşliğinde, Kıbrıs kültürünü yansıtan standlar kurularak iskemle (sandalye) bağlama, sele sepet örücülüğü, kalbur ve elek yapımı gibi canlandırmalarla kültürün önemi anlatıldı.
Etkinlik çerçevesinde tanıtıma yapmış oldukları katkıdan dolayı Mehmet Ekin Vaiz ve Gülşen Erçin'e ve düzenlenen dört etkinliğin dördüne de katılan 80 yaşındaki Yekta Adıyaman'a teşekkür plaketleri verildi.