‘2. Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’ buram buram “Kıbrıs” koktu… Kıbrıs mutfağından yemeklerin kokusu her yeri sardı, şarkıları coşturdu, sanatı ise hayran bıraktı

ZİYNET SALİ, COŞTURDU…UK Turkish Cypriot Trust’ın organize ettiği festivale, yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı festivalde, Kıbrıslıların gururu Ziynet Sali konser verdi. Sahne performansıyla herkesi kendine hayran bırakan sanatçı, aynı sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığının açıklanmasıyla ‘Her Şey Güzel Olacak’ şarkısını seslendirdi ve herkesi coşturdu.

HOROZOĞLU: DAVAMIZ KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK… Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali Koordinatörü Nafiya Horozoğlu, festivalin ticari kazanç amacıyla değil, gençleri kazanmak için düzenlendiğini vurguladı. “İngiltere’deki gençlerimizin asimilasyonu engellemek, gençlerimize kültürümüzü tanıtmak ve Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkmak artık davamızdır” diyen Horozoğlu, davanın gelecek kavgası olduğunun altını çizdi.

UK Turkish Cypriot Trust’ın organizesiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’ muhteşem bir atmosferde gerçekleşti.

Kuzey Londra’daki Lee Valley Athlentics Centre’de düzenlenen festivale, yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Festivale Labour Party Enfield Milletvekili Bambos Charalambous, Edmonton Milletvekili Kate Osamor, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, TC Londra Konsolosu Çınar Ergin, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oldukça renkli geçen festivalde, Kıbrıs kültürüne dair her şey vardı. Kıbrıs mutfağından, el işlerine, sanattan müziğe dair her şeyin var olduğu festivale, Kuzey Kıbrıs’tan Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği heyetleri de katılarak destek verdi.

Sanatçılar geçidi

Birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı festivalde, Kıbrıslı sanatçılar geçidi vardı.

“Kelebekler Müzik Grubu”, “Serel Yarelli”, “Major Band”, “Kıbrıs Dörtlüsü”, “Şifa”, “Mehmet Raif” ve “Ata Kaya”nın sahne aldığı festivalin büyük sanatçısı, çalışmalarına Türkiye’de devam eden Kıbrıslı Türk Ziynet Sali’ydi.

Sahne performansıyla herkesi kendine hayran bırakan sanatçı, aynı sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığının açıklanmasıyla ‘Her Şey Güzel Olacak’ şarkısını seslendirdi.

Osman Balıkçıoğlu harikaydı

İseyin ve Hacer’in sergilediği oyunu hayranlıkla izleyen halk, Osman Balıkçıoğlu ve Karpasia Kemal Deveci’nin gösterisiyle kahkahaya boğuldu.

Kıbrıs ağzı ve kültürümüzden parçaların yer aldığı gösteride, nostalji de yaşandı.

Horozoğlu: Güzel bir gelecek, gençlerle gelecek

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali Koordinatörü Nafiya Horozoğlu, 2018 yılında gökkuşağı gibi farklı renklerden, görüşlerden ve kesimlerden oluşan köklü derneklerin bir araya gelmesiyle kurulan UK Turkish Cypriot Trust’ın bugün ise renklerini artırıp, gençlerle aydınlanarak yola devam ettiğini söyledi.

Festivale yaklaşık 20 bin kişinin katıldığına dikkat çeken Horozoğlu, festivalin ticari kazanç amacıyla değil, gençleri kazanmak için düzenlendiğini ifade etti. Horozoğlu, Kıbrıslı gençlerin kültür ve kimlikleri hakkında donanım sahibi olmaları, kültürlerini tanıyıp, yaşatmalarını istediklerini vurguladı.

“Bu halkın, özellikle gençlerin artık bir davası var, oda şudur; İngiltere’deki gençlerimizin asimilasyonu engellemek, gençlerimize kültürümüzü tanıtmak ve Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkmak” diyen Horozoğlu, bu davanın büyüklenenlerin değil, kültürümüzü miras bırakan büyüklerimize hürmet edenlerin davası olduğunu belirtti. Horozoğlu, “Bu dava geleceğimizin kavgasıdır, var olma mücadelemizdir. Bu dava herkesi eşit bir şekilde gören ve hoşgörü ile kucaklayanların davasıdır. Bu dava etkiyi yetkide değil, hizmette görenlerin davasıdır. Bu dava muhabbettir, memleket sevgisidir. Bu dava bizim, bu kültür bizim, bu kimlik bizim. Hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

Nafiya Horozoğlu, geleceğin teminatı olan gençlerin, Kıbrıs Türk kimliğini yaşatacağına dikkat çekerek kültürüne sahip çıkacağını belirtti. “Hep birlikte daha güçlüyüz” mesajı veren Horozoğlu, güzel bir gelecek için davaya ve gençlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Horozoğlu, değerlerimizi korumak, kültürümüze sahip çıkmak adına gençleri cesaretlendirip inançlarını besleyen herkese, KKTC Müteahhitler Birliği’ne, sponsorlarına, okullara, derneklere ve yemek standı açanlara teşekkür etti.