Hornsey Atatürk Okulu, Türk kültürünü ve dilini öğretmek amacıyla eğitimler veriyor

Hornsey Atatürk Okulu, 55 yılı aşkın süredir Londra’da yaşayan Türklere, Türk dili ve kültürünü öğretmeye devam ediyor.

1965 yılında, Turn Pike Lane’deki Kaptan Kebap’ın üst katında iki odada eğitime başlayan okul, bir süre de Wood Green’deki bir binada öğretimi sürdürdü.

Hornsey Atatürk Okulu, 1991 yılından itibaren faaliyetlerini Hornsey Girls School, Inderwick Road, Londra, N8 9JF adresinde yürütmeye başladı.

Okul yönetiminin amacı, diğer Türk dili ve kültürü okulları gibi İngiltere’de yaşayan Türk toplumuna; Türk kültürünü, Türkçe dilini tanıtmak ve öğretmek, isteyen yabancı toplumlardan insanlara da bu yönde yardımcı olmak.

Hornsey Atatürk Okulu’nda ana sınıftan A Level sınıfına kadar toplam 10’a yakın seviyede dersler veriliyor. Türkçe derslerinin yanı sıra, Kıbrıs halk dansları, saz dersleri ve matematik derslerinin verildiği okulda, gerektiği durumlarda da Anadolu Halk Dansları, Tiyatro, Koro, Modern Dans, Resim gibi aktiviteler yapılıyor.

Yıllardır başkanlığını Türker Çakıcı’nın yaptığı Hornsey Atatürk Okulu’na kayıt yaptırmak isteyenlerin “07958338868 ve 07727616227” numaralı telefonlardan gerekli bilgileri alabileceği belirtildi.