Koronavirüs kısıtlamaları kapsamında süren tecrit uygulamaları nedeniyle Sevgililer Günü'nde de birçok yerde restoran ve eğlence mekanları kapalı olacak.

Durum böyle olunca Fransa'da Sevgililer Günü alışverişlerinde seks oyuncağı satışları patladı.

Ülkedeki ünlü erotik ürün satan firmalardan Passage du Desir'in kurucusu Patrick Pruvot, "Her şeyin yasaklandığı bir dönemde, cinsellik özgürlüğümüzün son kalelerinden birine dönüştü" dedi.

Sevgililer Günü'ne kadarki son üç ayda markanın 7 mağazasındaki satışlar yüzde 68 oranında arttı. Bir yıl önce aynı dönemde henüz Kovid-19 pandemisi dünyayı ele geçirmemişken satışlar yalnızca yüzde 12 artış göstermişti.

Mağazadaki ürünleri inceleyen 21 yaşındaki Maryne Fraudin, "Normalde restorana giderdik fakat bu durumda biraz zor görünüyor" dedi.

Pruvot, seks oyuncaklarının aslında Fransa'da uzun süre tabu olarak görüldüğünü fakat pandemiyle birlikte evde daha fazla vakit geçirmek zorunda kalan çiftlerin ürünlere ilgi duymaya başladığını belirtti.

"Kovid-19 krizi bu trendi hızlandırdı" diyen Pruvot, seks oyuncaklarının daha yaygın biçimde kabul görmeye başladığını söyledi.

Koronavirüs tecritlerinde başka ülkelerde de benzer ürünlerin satışında artış yaşanmıştı. Danimarka'dan daha tutucu olarak bilinen Kolombiya'ya kadar pandeminin ilk dönemlerinde seks oyuncağı satışları fırlamıştı.

Independent Türkçe, Reuters, New York Post