Amerika'nın Louisiana eyaletinden Apalaş Dağları'na uzanan güney kesiminde meydana gelen şiddetli fırtına ve hortum en az 20 kişinin ölümüne neden oldu. Çok sayıda insan Pazartesi erken saatlerde fırtınadan korunmak için evlerinin bodrum katına, dolaplara ya da banyo küvetlerine sığındı.

Teksas eyaletinden Maine eyaletine uzanan koridorda bir buçuk milyondan fazla hanede elektrik kesintileri yaşandı.

Hortum ve fırtına, yerel yöneticilerin Corona virüsü salgını nedeniyle uygulanan bazı kuralları geçici süreliğine dondurmaya zorladı. Ulusal Meteoroloji Dairesi ve Alabama Eyalet Kamu Sağlığı Dairesi'nin ihtiyaç halinde sığınakların kullanılmasının sosyal mesafe kurallarının uygulanmasına göre öncelikli olduğu açıklaması yaptığını hatırlatan Alabama Valisi Kay Ivey, sosyal mesafe kurallarını askıya alarak fırtına sırasında sığınak görevi görecek barınakları açma kararı aldı. Vali Ivey, daha önce yaptığı açıklamada, barınakların salgın nedeniyle kapalı olacağını duyurmuştu.

Mississippi eyaletinde 11, Georgia eyaletinde altı, Arkansas, Güney Carolina ve Kuzey Carolina'da birer kişi hayatını kaybetti. Farklı eyaletlerde ölüm vakaları kaydedilmesi, fırtınanın ne kadar yaygın olduğunun göstergesi olarak algılandı. Fırtına, dağlık bölgelerde sel ve toprak kaymasına neden oldu.

Yüzlerce ağaç devrilirken çok sayıda evin çatısı ve elektrik hatları hasar gördü. Ulusal Meteoroloji Dairesi; Virginia, Batı Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania, New Jersey ve New York'un yer aldığı Orta Atlantik eyaletleri için de Pazartesi günü fırtına, hortum ve dolu uyarısı yayınladı.