Üniversitelerarası Akademik Koordinasyon Kurulu (ÜAKK) toplantısı, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) başkanlığında yapıldı.

Okullar yarın açılıyor Okullar yarın açılıyor

YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre toplantı, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı toplantıda yaptığı konuşmada, her ay rektörlerle yükseköğretim ile ilgili konuları görüşmek üzere karar alındığını anımsatarak, toplantılarının amacının üniversitelerde iletişim ve koordinasyonu artırmak, sorunlara çözüm üretmek ve uygulamaya koymak olduğunu bildirdi.

YÖDAK Başkanı Avcı, “Yükseköğretim Yasası ile ilgili çalışmalarımız süratle ve hassasiyetle devam ediyor. Üniversitelerimiz ile birlikte yaşanan sorunları gündeme getirip ele almak önemli. Yükseköğretim her gün her şeyi ile değişiyor. Değişime ayak uydurarak yükseköğretime fayda sağlamak amacı ile süratle ilerlememiz önemli. Çalışmalarımızın mayıs ayına kadar tamamlanması hedeflenmiştir” dedi. Avcı, ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ için üniversitelerle birlik olarak hareket etmenin ve değişen dünyada gelişen şartlarda çalışmalar yapmanın önemine de değindi.

Yükseköğretim 5 Yıllık Kalkınma Planı için oluşturulan Yükseköğretim Özel Komitesinin muazzam kapsamlı ve yoğun bir mesai ile bir araya gelerek raporu hazırladığını anlatan Avcı, ilgilenen herkese ve rektörlere teşekkür etti.

Toplantıda, Yükseköğretim Özel Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zafer Ağdelen hazırlanan çalışmayı sundu, toplantı sonrasında ise bir metin oluşturuldu. Ağdelen, oluşturulan metnin Bakanlar Kurulu tarafından 2019 yılında onaylanarak Resmî Gazetede yayımlanan “Yükseköğrenim Strateji Belgesi”ni temel alarak, öneriler değerlendirilerek ve yeni öneriler ortaya koyarak hazırlandığını kaydetti.

Son olarak yeniden söz alan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “YÖDAK–üniversiteler iş birliği, iletişim ve koordinasyonu ile yükseköğretime yön vermede çalışma gruplarının artırılmasının önem taşıdığını belirterek, "Tüm çabamız gelişen dünyada, değişen şartlarda değişime uyum sağlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yükseköğretimi daha ileri noktalara getirmektir” dedi.

 ÜAKK toplantısını; hazırlanan Yükseköğretim 5 Yıllık Kalkınma Planı Raporunun incelenip oy birliği ile onaylanması ve akabinde Başbakanlığa gönderilmesi kararı ile sonlandırdı.