Türk sinemasının efsanevi aktörü Tarık Akan bu sabah hayatını kaybetti. hurriyet.com.tr'ye konuşan kaynaklar, Akan'ın tedavi gördüğü İstanbul'daki özel bir hastanede hayata gözlerini yumduğunu söyledi. Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dün buradaydım, rahatsızdı” dedi. Üregül, kardeşinin kanser tedavisi gördüğünü belirterek, cenazenin defnedileceği yerin henüz kesinleşmediğini söyledi. Sosyal medyada binlerce taziye mesajı yayınlandı. 66 yaşındaki Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 111 film ve 4 dizide rol alan ünlü oyuncu, 1982'de Cannes'da 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olurken, 1985'te Berlin Film Festivali'nde 'Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü almıştı.

 

Tarık Akan, 6 gün önce durumunun ağırlaştığı iddiaları üzerine 'İyiyim, evimde dinleniyorum' demişti.

 

"CENAZENİN DEFNEDİLECEĞİ YER HENÜZ KESİNLEŞMEDİ"

 

Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dün buradaydım, rahatsızdı” dedi.

 

Türk Sineması'nın efsane oyuncusu Tarık Akan özel bir hastanede 66 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının ölüm haberinin duyulmasıyla ailesi, sevenleri ve sanat camiası yasa boğuldu.  Asıl Adı Tahsin Tarık Üregül olan ünlü sanatçının ağabeyi Turgut Üregül de sanatçının hayatını kaybettiği hastaneye gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Turgut Üregül yaptığı açıklamada, “Dostlar sağolsun. Dün buradaydım, rahatsızdı. Ciğerinin alındığını biliyoruz. Kanserden kurtuluş yok biliyorsunuz. Son tedaviler de netice vermedi herhalde. Gece 1'de öldüğünü duydum, hastaneden aldığım haberler” ifadelerini kullandı.

 

Üregül, kardeşinin kanser tedavisi gördüğünü belirterek, cenazenin defnedileceği yerin henüz kesinleşmediğini söyledi.

 

TARIK AKAN KİMDİR

 

Asıl adı Tahsin Tarık Üregil olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul'da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak dünyaya geldi.



Kaynak: Hürruyet.com