Türkiye’de ve Yunanistan’da can kayıplarına neden olan depremle ilgili KKTC’den geçmiş olsun mesajları iletildi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 4’ünü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve birçok siyasi daha depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Öte yandan, birçok vatandaş kişisel sosyal medya hesaplarından “Geçmiş Olsun” mesajları paylaştı.

İşte siyasilerin ilgili mesajları:

Tatar

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir'de meydana gelen deprem dolayısı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Halkı'nın her zaman olduğu gibi Anadolu'daki kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ayrıca, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, depremden etkilenenlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Anavatanımızın güzel şehri İzmir’de meydana gelen depremden büyük üzüntü duyduk. Temennimiz, hasarın en hafif şekilde atlatılmasıdır. Anavatan Türkiye’nin, tüm imkanları ile depremin neden olacağı yaraları en kısa sürede saracağına olan inancımız tamdır. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı; etkilenen kardeşlerimize de en kalbi duygularımla geçmiş olsun dileklerini iletiyorum” ifadesini kullandı.

Akıncı

İzmir’de meydana gelen depremde can kayıpları ve yaralanmalar olduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum; hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet dilerken, yakınların ve Türkiye’nin acısını paylaşır; yaralılara acil şifalar dilerim.

Uluçay

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye’nin Ege Bölgesinde meydana gelen meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

“Bugün öğleden sonra Ege Denizi’nde meydana gelen ve Ege Bölgesi’nin tamamında şiddetli bir şekilde hissedilen deprem felaketini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

İzmir ve çeşitli bölgelerde bina enkazları altında kalan kardeşlerimizin olduğu, can kayıplarımızın ve yaralılarımızın olduğu haberleri bizleri derinden üzmüştür.

Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine başsağlığı diler, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Türkiye Halkı’na geçmiş olsun dileklerimi sunar, dayanışma içerisinde olduğumuzu bildirmek isterim.

Hepimize geçmiş olsun”

Erhürman

Geçmiş olsun İzmir... Kalplerimiz sizinle...

Senin

İzmir ve çevresinde yaşanılan deprem felaketinde umarım can kayıpları yaşanmaz ve erken zamanda iyi haberler alırız.Geçmiş olsun İzmir'im...

Arıklı

“Allah’ım beterinden koru. Geçmiş olsun İzmir”

Özyiğit

İzmir bölgesinde meydana gelen depremden dolayı Türkiye Halkının acılarını paylaşır, hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Ataoğlu

Ege Denizi açıklarında meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin can kaybına yol açmamasını temenni ediyor, sarsıntıdan etkilenen ve binaları hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.