Doların, 23 Kasım Salı günü 13.50 seviyesine kadar tırmanmasının ardından, Ankara Çankaya ve İstanbul Kadıköy'de vatandaşlar sokağa döküldü.

'AKP istifa' sloganları atılırken, benzer bir eylem de Merkez Bankası önünde gerçekleştirildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise Karaköy’den yapılan yürüyüşün ardından Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Batırdınız, yargılanacaksınız. Hükümet istifa” pankartı açıldı.

TİP tarafından yapılan açıklamada "T.C Merkez Bankası İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması düzenliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL gün boyu yükselişini sürdürdü.

Çankaya Esat'ta vatandaşlar, AKP'nin istifası talebiyle sokaklara çıktı.

Yine Kurtuluş semtinde de "Hükümet istifa!" sesleri yükselmeye başladı. Polisler Kurtuluş'ta yurttaşlara müdahale etmeye başladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla yurttaşlar, İstanbul Kurtuluş'ta sokağa çıktı. Eylemde döviz kurundaki sert yükseliş ve hayat pahalılığa yönelik hükümete tepki gösterildi ve istifa çağrısı yapıldı.

"Hükümet istifa" seslerinin yükseldiği İstanbul'da Taksim meydanı polis bariyerleriyle kapatıldı. 

ODTÜ'de öğrenciler "hükümet istifa" sloganları ile protesto yürüyüşüne başladı.

Güne 11,40 TL seviyesinden başlayan dolar, saatler içinde önce 12 TL'yi, ardından ise 13 TL'yi aştı. Bir işlem günü içerisinde yüzde 17'den fazla değer kazanan dolar, tarihi zirvesini 13,46 TL'ye çıkardı. Avro/TL 15 TL seviyesinin üzerini gördü.

Ankara Batıkent'te de halk sokaklara döküldü. Batıkent halkı, tencere tavalarla birlikte Erdoğan iktidarının istifasını isteyerek yürüyüşe geçti.