Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2017’nin Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi hakkındaki önerisini Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a iletti.

 

Ankara’daki temaslarını sürdüren ve bu kapsamda TC Kültür ve Turizm Bakanı Ünal’a ile görüşen Sucuoğlu, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da Türkiye ile işbirliği yapma arzusundayız” dedi.

 

TC Kültür ve Turizm Bakanı Ünal ise görüşmede önümüzdeki haftalarda heyetiyle birlikte KKTC’yi ziyaret etmeyi düşündüğünü açıklayarak, 2017’nin Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi konusunun teknik heyetler aracılığıyla görüşülüp sonuca varılmasını istedi.

 

Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, iki ülkenin Turizm bakanları bugün önce baş başa görüştü sonra da heyetlerin de katılımıyla bir toplantı yapıldı.

 

Toplantıya KKTC Ankara Büyük Elçisi Fazıl Can Korkut, Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) temsilcilerinden oluşan heyet de katıldı.

 

Turizmdeki Rus krizi ile diğer sorunların da görüşüldüğü toplantıda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu dönemde alacağı ‘kriz’ tedbirlerini KKTC’yi kapsaması talebinde bulundu.

 

Türkiye’deki iç pazarın Kuzey Kıbrıs’a yönlendirilmesi, Türkiye’nin yapacağı tanıtım faaliyetlerinde Kuzey Kıbrıs’ın da yer alması, turizm sektöründe uygulanan teşvik sistemine yeni maddelerin eklenmesi ve 2016 yılında beklenen krizin nasıl daha atlatılacağı da ele alınan konu başlıkları arasında yer aldı.

 

SUCUOĞLU

 

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, görüşmedeki konuşmasında Akdeniz’de turizm rekabetine dikkat çekerek, “KKTC’ye uygulanan ambargolar nedeniyle turizm konusunda zorluk yaşıyoruz” dedi.

 

Rus krizi konusunda önlemler almak için çalışma yürüttüklerini de belirten Sucuoğlu, kültür turizmiyle Kuzey Kıbrıs’ın imajını daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

 

Bakan Sucuoğlu ayrıca Türkiye’de 2017 yılının “Kuzey Kıbrıs” yılı ilan edilmesi için Bakan Ünal’a öneride bulundu.

 

Sucuoğlu, 2017 yılında “Kuzey Kıbrıs” yılı ilan edilmesi halinde ülke hakkındaki farkındalığın artacağını ifade etti.

 

Teşviklerin yanı sıra turizm konusunda politikalar geliştirilmesine, turizmde çeşitlendirmeye gidilmesine gerek olduğunu belirten Sucuoğlu, Türkiye ile geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da uyumlu şekilde işbirliği yapma arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.

 

ÜNAL

 

TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal görüşmede, Sucuoğlu ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bakan Ünal, Türkiye’de 2017 yılının “Kuzey Kıbrıs” yılı ilan edilmesi önerisine de destek verdi.

 

Ünal, konunun teknik heyetler aracılığıyla görüşülüp sonuca varılmasını istedi.

 

Bakan Mahir Ünal önümüzdeki haftalarda heyetiyle birlikte KKTC’ye ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüğünü söyleyerek, ikinci toplantının Kuzey Kıbrıs’ta yapılması önerisini dile getirdi.

 

Bakan Ünal, KKTC’de turizmin gelişmesi için her zaman hassas davrandıklarını belirterek, tanıtım ve katkı için her zaman hazır olduklarını söyledi.