Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Güzelyurt ve Lefke bölgelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Bakan Sucuoğlu ile olarak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şubesini ziyaret ederek oradaki personel ile bir toplantı gerçekleştirdi. Sucuoğlu daha sonra Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ni ziyaret ederek, yetkililerden müze hakkında bilgiler aldı.

 

Sucuoğlu: Eko/Agro turizm modeli, Lefke için çok uygun

 

            Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Cittaslow belgesi alan Lefke Belediyesi’ni ziyaret ederek, bölgenin turizm konusundaki sorunlarını dinledi. Belediye binasında düzenlenen geniş katılımlı toplantıda; sivil toplum örgütleri, otel sahipleri, turizm dernekleri ve restoran sahipleri yer aldı.

 

            Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Cittaslow üyeliğinin Lefke bölgesi açsından büyük bir avantaj olduğunu dile getirerek, özellikle eko/agro turizm modelinin Lefke bölgesi için çok uygun olduğunu söyledi.

 

            Sucuoğlu, Bakanlık bünyesinde Cittaslow biriminin Mustafa Köprülü başkanlığında kurulacağını da söyleyerek, bu alanda yapılması ön görülen plan ve projenin daha sağlıklı gerçekleşmesi için böylesi bir birime ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

            Bakan Sucuoğlu, Lefke bölgesinin yaşadığı sorunları ve sıkıntıların belirlenmesi için şubat ayının son haftalarında bir çalıştay düzenlemek istediklerini de belirterek, çalıştay da çıkacak olan sonuç bildirgesine göre bölgenin sorunlarına çare üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

            Sucuoğlu, Avrupa sınırları içerisinde Kuzey Kıbrıs’ın keşfedilmemiş bir bölge olduğunu da söyleyerek, bu durumun ülke turizmi açısından avantaja dönüştürülebileceğini belirtti.

 

             Sucuoğlu, ülkeye gelen turistin artık yerel kültürü yaşayarak keşfetmek istediğini belirterek, el işi ile yapılmış yerel ürünlerin turistler açısından daha çok tercih edildiğini ifade etti.