Mardo, 1988’de 5 lezzetle Demirhan Köy’ünde üretime başladı. Çikolata, vanilya, çilek, fıstık ve limonlu dondurma. Yıllar geçtikçe dondurması sevildi ve çeşit üzerine çeşit katıldı. Bu gün, dondurmada, 40’dan fazla çeşit sunan Mardo, geçtiğimiz son yıllarda, adını diğer ürünleri ile de duyurmaya başladı.

Bizim maceramız da Mardo Dereboyu’nda, bir değişiklik olsun diye, dondurma değil de bir menü isteyip ne var ne yok değince başladı. Altı sayfalık menünün sadece bir sayfası dondurmaya ait. Diğer sayfalarda günün her saatinde ve yılın her mevsimide tercih edebileceğiniz ürünler var. Sabah daha yeni uyanmaya çalışıyorsanız ya da bir kahve ve atıştırmalık peşindeyseniz, bir çok çeşit kahve ve ya kahvaltı seçenekleri, sandviçler, tostlar ve taze meyveli, dondurmalı çıtır çıtır Belçika waffle’larını Mardo’larda bulabilirsiniz. Asıl iş canınız tatlı istediyse başlıyor.

Mardo’da birçok zevke hitab eden tatlılar bulmak mümkün. Diyelim ki Ala Turka tatlıları seviyorsunuz. Bir porsyon baklava ya da fıstık sarma sizi kendinize getirecektir. Ben hamurişi sevmiyorum derseniz damla sakızlı sütlaç ve kazandibi emrinizde. Bunlar size göre değil mi? O zaman size Bardak Tiramisu öneririm. Gerçek mascarpone ile hazılanmış, espresso ile nemlendirilmiş tam bir italyan lezzeti. Peki cheese cake’e ne dersiniz. İster donmuş ister fırınlanmış, karamelli, limonlu, vişneli ya da yabanmersinli.

Bu ürünleri buz dolabında seyrederken gözüm renkli kurabiyelere, yani Mardo Macaron’a takılıyor. Nasıl yapıldığını sordum ama ser verip sır vermediler. Öğrenebildiğim tek bilgi; Mardo’nun hazır karışımlar kullanmadığı ve tüm ürünlerini kendi reçeteleri ile hazıladığı oluyor. Bunun iki büyük avantajı var. Birincisi daima taze malzeme kullanılıyor ikincisi de taklit edilemez.

Biz bir değişiklik yaptık gene Mardo’ya gittik ve farklı şeyler deniyebildik. Sizlere de tavsiye ederiz.