Turizm ve Çevre Bakanlığı, İstanbul’da yarın başlayacak “1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri”nde Kıbrıs evi konseptiyle görsel bir şölen sunacak.

Londra WTM Fuarı’nda bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve heyeti de fuar için bugün Londra’dan İstanbul’a gidecek.

Bakanlık açıklamasına göre, İstanbul CNRExpo’da büyük bir katılımla yapılması planlanan fuar, MÜSİAD Expo ile aynı tarihlerde ve aynı alanda yer alacak

225 METREKARELİK KIBRIS EVİ

Ülke ekonomisine katkı yanında turizm ve kültür alanında iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesi amacını taşıyan fuarda, Turizm ve Çevre Bakanlığı 225 metrekarelik ada tipi bir stantla, Kıbrıs evi konseptiyle yerini aldı. Ev üzerinde “Kuzey Kıbrıs… Sizin bir Ada’nız var, burada berrak bir deniz var” ifadeleri yer alıyor.

Kıbrıs evinde, avlusu, üzüm asması ve Kıbrıs’a özgü masa sandalyelerle ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatılacak.

Söz konusu ev içerisinde mutfak, depo ve vestiyer, toplantı odası ve basın için ayrılmış toplantı odası bulunuyor.

Ayrıca stantta kültürel mirasın sergileneceği köşede eski Kıbrıs sandığı, aynası ve el emeği ürünler de teşhir edilecek.

Kıbrıs evinin avlusunda Bakanlık ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Restorantcılar Birliği (RESBİR), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB),  Karpaz Eko Turizm Birliği, Sağlık Turizm Konseyi, Kuzey Kıbrıs Dalış Merkezleri Birliği’ne ait tanıtım masaları olacak.

KIBRIS’A ÖZGÜ YİYECEKLER İÇECEKLER İKRAM EDİLECEK

RESBİR tarafından hellim böreği, peksemet, çitlembikli bitta, nohutlu çörek, hellim, badem, üzüm sucuğu, limonata, sumada, gül şurubu, ceviz macunu, turunç macunu, patlıcan macunu ikramı yapılarak Kıbrıs lezzetleri ve damak tadı hakkında ziyaretçilere bilgiler verilecek.

Fuar boyunca stantta, tanıtıcı filmler eşliğinde broşürler dağıtılacak. Ayrıca belirli saatlerde Kıbrıs ezgileriyle bezeli folklorik gösteriler yapılarak renkli bir ortam oluşturulacak.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da fuar açılışı için bu akşam İstanbul’a gidecek.