KKTC Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla hükümette oldukları dönemde yaptıkları bir çalışmayı hatırlattı ve 1 Temmuz’da gemi seferlerinin başlayacağını duyurdu:

KKTC Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, 4'lü koalisyon hükümeti döneminde çalışmalarını başlattıkları Antalya-Girne seferlerinin 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle hayata geçeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ataoğlu, haftanın 7 günü yapılacak seferlerle 340 kişilik turist gemisinin taşıyacağı turist kafilesinin Girne’ye gideceğini belirtti.

Ataoğlu, sabah saatlerinde adaya varacak geminin, akşam saatlerinde ayrılacağını, yeni düzenlemeyle KKTC turizmine ciddi katma değer sağlanacağını vurguladı.

KKTC’ye gelecek turistlerin, sadece Girne'ye değil, Gazimağusa ve Lefkoşa'ya da gidebileceğini belirten Ataoğlu, “Bakanlığım döneminde, gerek Antalya'da, gerek Almanya-Berlin Fuarı'nda bir takım görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucunda yaşadığımız sıkıntıları TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoglu'na aktararak çözmüş bulunmaktayız. Sonuç olarak; hafta içi ve hafta sonu dahil olmak üzere, her gün 340 kişilik turist gemisinin ‘cruse mantığı’ ile sabah saatlerinde Girne'ye gidip, akşam saatlerinde ayrılacaktır” dedi.