Turizm Bakanlığı, Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan İstanbul EMİT 2016 Turizm Fuarındaki tanıtımlarını tamamladı.

Fuarın ardından Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu fuar süresince yapılan temaslar hakkında değerlendirmede bulundu.

Sucuoğlu, EMİTT Turizm Fuarı için sektör temsilcileri ile bir çok toplantı yaptıklarını söyleyerek geçmiş yıllarda 52 metre kare olan standın bu yıl 208 metre kareye çıkarıldığını ve tanıtım çalışmalarında sektöre büyük bir olanak sağladıklarını ifade etti.

Sucuğlu, KITSAB, KITOB, RES-BİR, KITREB ve Üniversiteler ile birlikte çok geniş çaplı bir tanıtım organize ettiklerini, bunun yanı sıra folklör gösterisi, ülkemize özgü toprak el sanatları gösterisi, sele-sepet yapımı, kumda kahve ikramı, hellim böreği ve macun çeşitlerinden oluşan yiyeceklerin fuarı ziyaret eden misafirlere ikram edildiğini söyledi.

Sucuoğlu, Turizm Bakanlığı’nın daveti üzerine Kıbrıslı sanatçı Hüseyin Köroğlu ve Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in standı ziyaret ettiğini ve hediye çekilişini gerçekleştirdiğini söyledi. Yapılan çekilişler ile 4 çifte KKTC’de 2 gece 3 gün tatil yapma olanağı tanıdıklarını da ifade eden Sucuoğlu, standa ilginin yoğun olduğunu da vurguladı.

KKTC STANDI ‘EN İYİ GÖRSEL ŞOV’ YAPAN STANT SEÇİLDİ

İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar Alanında gerçekleştirilen EMITT Turizm Fuarı’nda, KKTC standı 71 ülke arasında ‘En İyi Görsel Şov’ yapan stant seçildi.

Sucuoğlu, KKTC standı olarak geniş çaplı yapılan tanıtım, gösteri, el sanatları ve kültürel tanıtımlar ile çok zengin bir sunum yapıldığını ve 71 ülke arasında ‘En İyi Görsel Şov’ yapan stant seçildiklerini ifade etti.

Ödülün dün KKTC Standına getirildiğini de ifade eden Sucuoğlu, tüm sektör ve bakanlık çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve özveri için teşekkür etti. 

CORENDON, 2016 YILINDA 12 BİN, 2017

YILINDA 30 BİN TURİST GETİRMEYİ HEDEFLİYOR

Bakan Sucuoğlu göreve gelir gelmez Corendon Havayolları’nın ülkeye tekrardan uçması için girişimde bulunduklarını ve 6 aylık bir süre içinde tekrardan gerekli zeminin hazırlanıp 1 Mayıs 2016 itibari ile ülkeye uçacaklarını söyledi.

Sucuoğlu, Corendon Havayolları’nın 2016 yılında 12 bin, 2017 yılında ise 30 bin turisti adaya getirmeyi planladığını söyleyerek, Corendon şirketinin ülke turizmi için  önemli olduğunu dile getirdi.

Sucuoğlu, Corendon’un Hollanda ve Belçika başta olmak üzere çalıştığı tüm ülkeler ile temasa geçip Kuzey Kıbrıs’ı satmaya başladığını da söyleyerek, bu gelişmelerin sevindirici olduğunu vurguladı.

EMİTT Fuarında tur operatörlerinin ve acentelerin de bir çok iş bağlantısı yaptığını dile getiren Sucuoğlu, Corendon Havayolları’nın yeniden adaya uçacak olması nedeni ile sektöre artı bir motivasyon ve güven geldiğini de belirtti.

SUCUOĞLU: “YOĞUN GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Sucuoğlu, 4 gün boyunca fuarda 50’nin üzerinde görüşme yaptığını ve ciddi iş anlaşmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, yabancı ülke yetkilileri ile de bir araya geldiklerini belirtti.

Türkiye Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ülkemiz standını ziyaret ettiğini söyleyen Sucuoğlu, Türkiyeli Bakanların desteğini de aldıklarını vurguladı.

Azerbaycan, Makedonya, İran, Sudan ve Filistin gibi ülkelerin turizm ve hükümet yetkilileri ile de görüşmeler yaptığını söyleyen Sucuoğlu, bir çok belediye başkanının da kendilerini ziyarete geldiklerini kaydetti.