Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projesi olarak hayata geçirilen ve Dünya’da 87 ülke, 148 ofisi birbirine on-line bağlayan sağlık turizmi online rezervasyon sistemi anlaşmasını Ankara’da imzalayarak map2heal’e üye oldu.

 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan’ın Ankara’da imzladığı uluslararası anlaşma ile, KKTC’deki hekimler ile sağlık kuruluşlarının uluslararası platforumda tanınması ve ülke içi Sağlık Turizmi gelirlerinin arttırılması hedefleniyor.

 

Ataoğlu: Ülkemizdeki sağlık kuruluşları 87 ülke tarafından tanınacak…

Küresel krizler ve Dünya’da yaşanan pek çok olumsuzluğun yarattığı ortama rağmen gelişimini sürdüren turizm endüstrisinde özgün yerini alan Sağlık Turizmi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin alternatif bir destinasyon olabilmesi için somut adımlar attığını ifade eden Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs’da Sağlık Turizmi’nin gelişmesi ve ülke içi katmadeğerin artması için gereken adımları atıyoruz. Bu kapsamda Dünya’da devrim yaratacağına inandığımız on-line sağlık turizmi rezervasyon sistemi map2heal’e ülkemizin üye olmasını tarihi bir adım olarak görüyoruz. Yaptığımız bu anlaşma ile ülkemizdeki doktorlar ile sağlık kuruluşları 87 ülke tarafından tanınacak ve Kuzey Kıbrıs çok daha fazla sağlık turisti tarafından tercih edilecektir” dedi.

 

Çakmak: Map2heal sistemine Kuzey Kıbrıs’ın üye olması tarihi bir gelişme…

Sistemin sağlık turistleri yanısıra, doktorlar ile daha kolay iletişime geçilebilmesini, etkin hasta takibi, tetkik gönderme gibi konularda çok büyük avantajlar sunduğunu vurgulayan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak da konuşmasında, KKTC’nin Sağlık Turizmi’nden hak ettiği payı alabilmesi için gereken desteği verdiklerini söyledi. Çakmak, Dünya’da Sağlık Turizmi’nin gelişmesine büyük katkı yapacağına inandıkları map2heal sistemine Kuzey Kıbrıs’ın da üye olmasının tarihi bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Çakmak, bu sistem sayesinde gerek Türkiye’nin gerekse de KKTC’nin Dünya’nın her yerinden daha fazla turist hasta tarafından tercih edileceğini vurgulayarak, hastaların sistem sayesinde bulundukları yerden gidecekleri şehirdeki doktorları ve hastaneleri online olarak seçebileceklerini, sağlık sigortalarının nerede geçerli olduğunu görebileceklerini ve sorularına kendi dillerinde yanıt alabileceklerini söyledi.

 

Savaşan: Konsey üyeleri map2heal’den ücretsiz faydalanabilecek…

Dünyaca ünlü kuruluş Alman Thieme Verlag işbirliğinde geliştirilen ve 17 dilde profesyonel çeviri hizmeti verecek map2heal uluslararası online hasta rezervasyon sistemi ile Kuzey Kıbrıs 87 ülkeden sağlık turisti almaya başlayacağını belirten Ahmet Savaşan, Sağlık Turizmi Konseyi üyesi sağlık kuruluşları ve doktorların map2heal sistemine ücretsiz üye olabileceklerini vurguladı.