KKTC Turizm Bakanlığı’nın katkıları, North Cyprus UK Ltd. organizasyonuyla 5-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra’da Islington The Business Design Center’da Festival of North Cyprus gerçekleştiriliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Londra’da gerçekleştireceği ilk ve tek festival özelliği taşıyan  organizasyonla, Kuzey Kıbrıs’ı dünya turizm haritasına koyarak ülkenin turizm sektörünün istikrarlı ve hızlı bir şekilde gelişmesi ve Kuzey Kıbrıs’ı bir turizm destinasyonu olarak yurt dışında tüm sektörleriyle tanıtmak hedefleniyor. 

Festival of North Cyprus hakkında konuşan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, festivalde sadece turizm değil, KKTC’deki tüm sektörlerin ‘sanayi, ticaret, otelciler, işadamları, eğitim ve inşaat sektöründeki yetkililerin de geniş bir katılım ile yer alacağını belirtti.
İngiltere’de festival gibi bir “Kıbrıs Haftası” yapacaklarını anlatan Ataoğlu, “Her şeyimizi orada tanıtacak şekilde, bir hafta süreyle İngiltere’ye çıkarma yapacağız” dedi. Festivalle ilgili, İngiltere’de reklam kampanyası başlatılacağına dikkat çeken Ataoğlu, İngiltere’ye adeta Kıbrıs kültürünün çıkarmasını yapacaklarını söyledi.

2017’de hedef büyük

Ataoğlu, 2017’de, ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizmde bu ivmeyi daha yukarılara çekeceklerini kaydederek, turizmdeki örgütlerle hep birlikte gerçekleştirilecek. Turizm politikasının hedefinin, siyasal krizlerden etkilenmeden devamlılığın sağlanması olduğuna dikkat çekti.. Özellikle yarım kalmış otelleri bir program çerçevesinde turizme kazandırmayı hedeflediklerini de kaydeden Ataoğlu, alternatif turizm ve sağlık turizminde önemli stratejiler planlamaya çaba harcayıp bu konuda yeni stratejiler ürettiklerini belirtti.