Turizm Bakanlığı, Aralık ayının sonunda İngiltere’de başlattığı ve halen devam eden reklam kampanyasının faydasını görmeye başladı.

 

            İngiltere’de, Londra Stansted Havalimanı, Luton Havalimanı ve Manchester Havalimanı başta olmak üzere, şehir merkezleri, siyah taksiler, metro istasyonları, iki katlı şehir otobüsleri, internet siteleri ve gazetelerde yapılan Kuzey Kıbrıs tanıtım kampanyası oldukça etkili oldu.

 

            Reklam kampanyası başlamadan önce Turizm Bakanlığı’na ait welcometonorthcyprus internet sitesine olan ilgi kademeli olarak düşüş yaşarken, yapılan tanıtım kampanyasının ardından sitede gözle görülür bir artış meydana geldiği gözlemlendi.

 

            Google arama motorundan alınan istatistik verilere göre; welcometonorthcyprus sitesinin ziyaretçi sayısının %94 oranında arttığı, siteyi ziyaret eden kişilerin %22’sinin sitede inceleme yaptığı, %102 oranında broşür talebi olduğu, %8’lik oranın detaylı bilgi ve araştırmada bulunduğu ve siteyi incelemeden çıkma oranının da %-11 azaldığı görülmüştür.   

 

            Yapılan reklam kampanyasından sonra Kuzey Kıbrıs’a olan ilgide ciddi bir artış yaşandığı ve reklamın turizm sektörü için ne denli önemli olduğu istatistik verilerine de yansımıştır.