İskele Belediyesi’nin Long Beach sahil şeridinde yürütmekte olduğu Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi etap etap hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yapımı planlanan Çok Amaçlı Salon Binası İhalesi dinamik ve verimli geçen bir süreç sonucunda başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. İhaleye gelen teklifleri, proje yönetim birimi ve proje müelliflerinin hazırladığı teknik rapor ışığında değerlendiren İskele Belediyesi Meclisi, proje yapımına optimum teklifi veren Gülenay İnşaat Ltd. ile sözleşme imzalanmasına oy biriliğiyle karar aldı. Halkın ve yabancı konukların sosyal, kültürel ve sanatsal buluşmalarına ev sahipliği yapacak bina sözleşmesi, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve Gülenay İnşaat Ltd. direktörü Mehmet Çıldır tarafından imzalandı. İmza töreninde Başkan Danışmanı Mehmet Erkul ve Proje Yönetim Birimi’nden Birkan Bedensel ve Tahir Kaya’nın da hazır bulunduğu projenin, iki yüz yetmiş takvim gününde tamamlanması hedefleniyor.

İskele Belediyesi Proje Yönetim Birimi’nden yapılan açıklamada, İskele’nin çekim noktalarından birisi olan Long Beach Sahili’nde gerçekleştirilecek projenin, toplamda 1,618,749 TL, KDV dahil (Bir Milyon Altı Yüz On sekiz Bin Yedi Yüz Kırk Dokuz Türk Lirası, KDV dahil) mal olacağı bildirildi. 1,300m2 kapalı – 1000m2 açık teraslardan oluşan bina projesi kapsamında; çok amaçlı salon, tam donanımlı mutfak, karşılama alanı, dinlenme salonu, ofisler, personel soyunma odaları, ıslak hacimler, soyunma-duş kabinleri, can kurtaran kulesi, ahşap teraslar ve açık alan oturma –aktivite mekanları bulunuyor. Çağdaş bir mimariye sahip binada, “sürdürülebilir, çevre dostu ve yerel” yapı malzemelerinin kullanılması planlanıyor.

İmza töreninde bir açıklama yapan Gülenay İnşaat Ltd. Direktörü Mehmet Çıldır, İskele sahillerine değer katacak bir projeye katkı koymaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olması temennisinde bulundu.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, İskele Belediyesi’nin ve bölge halkının gurur duyacağı bir projeyi etaplar halinde hayata geçirdiklerine işaret etti. Sahil Çok Amaçlı Salon Binası’nın sosyal ve kültürel birçok buluşmaya ev sahipliği yapacağına vurgu yapan Başkan Orun, sahil projesinin ülke turizminin gelişmesine ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya başladığını belirtti. Sürdürülebilir bir kalkınma için, yerel aktörlerin; özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin eşgüdümlü çalışma yürütmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Orun, uyumlu çalışmaların yakın gelecekte meyvelerini vereceğine inandığını ifade etti. İskele Belediyesi Sahil Projesi’ne Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Başkanın ve yetkilerinin de büyük destek verdiğine işaret eden Orun, güç ve gönül birliğiyle daha güzel eserlerin ortaya çıkacağına inanç belirtti.