Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, KKTC Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKUM) Ulusal Konseyi Üyeleri ile Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Taş Eserler Müzesi’nde dün akşam toplantı gerçekleştirdi.

Harmancı, SOKUM Ulusal Konsey üyeleri ile tanışma ve görüş alışverişinde bulunma amacıyla bir araya geldiklerini, ülkenin tarihi, kültür ve sanatında yeri olan araştırmacılar arasında olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Somut olmayan kültürel mirasın unutulmaya yüz tuttuğunu, ülkeden ayrılanlar ve hayatını kaybedenler bulunduğunu söyleyen Harmancı, bu alanda yapılacak çalışmaların önemli olduğunu ifade etti.

Harmancı, yerel yönetimlerle işbirliği yapmanın unutulmaya yüz tutan değerleri ortaya çıkarmaya katkısı olacağına inandığını kaydetti.

Toplantının gerçekleştirildiği Taş Eserler Müzesi’nde sergilenen eserlerin görülmeye değer olduğuna işaret eden Harmancı, “Bu bina bu tarz toplantılarda değerini bulur” dedi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, dairenin somut olmayan kültürel mirasa yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, iki toplantı yaptıklarını kaydetti. Eğitim semineri düzenlediklerini söyleyen Namsoy, veri toplama alanında da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kültür Dairesi Halkbilimi Araştırma ve Geliştirme Şubesi personeli Fatoş Giritli de, dairenin sürdürdüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yerel yönetimlerle işbirliği yapmak adına çaba sarf ettiklerini belirten Giritli, özellikle muhtarlarla çalışma yapmak istediklerini vurguladı.