Bir Avrupa acentesi aracılığıyla, yılın hemen hemen her ayı, dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlere, bisikletlerle tur düzenlenerek, ülkemizin güzellikleri tanıtılıyor…

“Vividus­_reisen.de” isimli acente aracılığıyla turlara katılan, Amerikalı, Alman, İsveçli, Avusturyalı, Norveçli, Hollandalı, Damimarkalı, İngiliz, Rus ve daha birçok ülkeden gelen turistler, ülkemizi ziyaret ediyor.

Yılın hemen hemen her ayı, bir hafta süresince düzenlenen turları, ülkemizde, Gazimağusa’daki  Yakuş Elektronik’in sahibi Mehmet Yakuş düzenliyor.

Gazimağusa’dan başlayıp Zafer Burnu’na kadar gidilen bisiklet turları, 7 gün süresince tamamlanıyor. Ülkeye gelen turistler, özellikle otantik otellerde ağırlanıp, ülke kültürünü yansıtan yemeklerin sunulduğu restoran ve otellerde ağırlanıyor.

 

İlgi büyük!
7 gece 8 günlük turların, büyük ilgi gördüğünü anlatan Mehmet Yakuş, North Cyprus’un sorularını yanıtladı.

Mehmet Yakuş, ülkede bisiklet yolu olmamasına karşın, turistlerin güvenli bir şekilde turu tamamladığını ve ülkeye gelen turistlerin güzellikler karşısındaki hayranlıklarını dile getirdi.

Mehmet Yakuş, “Gelen turistler, bilgili. Çoğuna yön tarif etmeye dahi gerek yok! Ellerinde haritaları var. Tercihleri otontik otel ve restorantlar. Ülke kültürünü tanımak istiyorlar. Tarihi eserler onları adeta büyülüyor. Kimisi kendisinden geçiyor.

4’üncü yıldır tur düzenliyorum. İlk yıl 20 kişilik gruplar vardı. İkinci yıl, 50 kişilik oldu. Bu yıl gurup sayısı yüze çıktı. Tur çok beğeniliyor. Gelenler arasında önemli isimler var. Genelde 50-55 yaş grupları katılıyor. Turistler tarihi yerlere büyük önem veriyor. Dönüş yolunda ağlayanları gördüm. Salamis Harabeleri’nde kendinden geçenleri… Bizim girmediğimiz denizlere, dolaşmadığımız tarihi yerleri ziyaret ediyorlar… Hellim ve köy çöreğimizi tadmaktan büyük keyif alıyorlar. Karpaz’a bayılıyorlar.

Amerika’dan BMW’nin müdürü, Amerika Merkez bankasının ekonomisti, Amerika hava yolları koordinatörün gibi birçok önemli isim bu turlara katılıyor. Turlara, isteyenler, acente aracılığıyla

katılabiliyor.”