Çocuklar gibi yayıldığı kumlarda yapmış olduğu ‘kumdan kale’nin kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Demirbaş, büyüyünce kale gibi bir şato almak istediğini bu hedefine de 11 yıl sonra erişmeyi planladığını kaydetti.

 

Mağusa’nın sevilen işadamlarından Şükrü Demirbaş, 8 Eylül tarihi itibarıyla deniz sezonuna son noktayı koyduğunu açıkladı. Yoğun geçen iş yaşamından fırsat bulduk sonra Mağusa sahillerinde yazın tadını çıkarmaya çalışan Demirbaş’a Glapsides sahillerinde rastladık. Koruma görevlileriyle birlikte Glapsides’in masmavi sularında stres atmaya çalışan genç işadamı, objektifimize konuk olurken önce kumdan bir kale yaptı. Çocuklar gibi yayıldığı kumlarda yapmış olduğu ‘kumdan kale’nin kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Demirbaş, büyüyünce kale gibi bir şato almak istediğini bu hedefine de 11 yıl sonra erişmeyi planladığını kaydetti. Bu aralar tüm birikimini Kıbrıs’ın en çok sevdiği bakir bölgesi olan Karpaz’a yönlendirdiğini kaydeden Demirbaş, yatırımları arasında, 7 yıldızlı otel, küçük ve büyükbaş hayvan çiftliği, restoranlar zinciri bulunduğunu ve bunların maliyetinin de 1 milyon doları aştığını ifade etti. Kendini tam bir ‘Kıbrıs sevdalısı’ olarak ifade eden Demirbaş, Kuzey Kıbrıs’a 21 Aralık 1999 yılında gelip yerleşmiş ve küçük yaştan iş yaşamına atıldı.

 

Şükrü Demirbaş kimdir?
Şükrü Demirbaş 5 Mart 1989 yılında Aydın-Buharkent’te dünyaya geldi. İlkokulu Şht Mustafa Kurtuluş ilkokulunda tamamlayan Demirbaş, Orta Okulu Canbulat ve Çanakkale’de okudu. Lise’yi Mağusa Namık Kemal Lisesi’nde tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilgiler dalında eğitimini noktaladı. Henüz orta okula giderken iş yaşamına atılan Demirbaş, Mağusa bölgesinin dergi ve bröşür dağıtımını tekeline aldı. Dağıtım ağıyla birlikte bölgede tanınan ve güven duyulan Demirbaş, Zazel Reklam Ajansı’nı da kısa sürede kurmayı başardı. Reklam Ajansı ile birlikte promosyona da başlayan Demirbaş, bu girişiminin ardından ‘Babutsa’ isminde bir dergi yayınlamaya başladı. Tüm bu yatırımların ardından birikimlaerini Karpaz bölgesine yatırıma dönüştüren iş adamının günümüze kadar yapmış olduğu yatırımların toplamının 1 milyarı aştığı kaydedildi.  Henüz daha 24 yaşında olan Demirbaş ayni zamanda koyu bir Galatasaray ve MTG taraftarıdır. Fenerhabçe'ye de çok büyük bir hayranlık duyduğunu kaydeden genç işadamı, sarı - lacivert renklerinin kendisinde büyük etki yarattığını ve bu renkleri çok sevdiğini ifade etti...