Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOP) Başkanı Dimağ Çağıner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; KITOP ve otellerin hükümetin uygun göreceği güne kadar kapalı kalacağını, uçuşların başlaması ile normale dönecekleri günü 15 bin çalışanlarıyla sabırsızlık ile beklediklerini kaydetti.

İlk günden bugüne halkla birlikte sektör olarak bedel ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini ifade eden Çağıner, son olarak açılacak sektör olarak sıkıntılarının çok büyük olduğunu ancak sabrettiklerini bildirdi.

“TOPLUMSAL HUZURUMUZU BOZMAMALIYIZ”

İşte Çağıner’in paylaşımının tam metni:

“KITOB ve otellerimiz hükümetin uygun göreceği güne kadar kapalıdır. Uçuşların başlaması ile normale döneceğimiz günü 15 bin çalışanımız ile sabırsızlık ile bekliyoruz. Zor günlerden geçiyoruz sıkıntılar her sektör ve halkımız için çok büyük. Bu zorlukları birlikte aşabiliriz. İlk günden bugüne halkımız ile birlikte sektör olarak bedel ödedik ve ödemeye devam edeceğiz.

Özelikle en son açılacak sektör ve en çok çalışanı olan sektör olarak bizim sıkıntılarımız çok büyük ama sabrediyoruz. Soğuk kanlı olmak zorundayız önce sağlığımızı sonra aklımızı korumak zorundayız ve en önemlisi birlikte olmalıyız. Bu süreçte yaşanan olayları tüm sektörü zan altında bırakmadan işimize gücümüze bakmalıyız.

Hükümet görevinin başında belediyeler görevinin başında her türlü önlemi alacaklarına eminiz. Sektör olarak bizde sıkıntılı günlerden çıkıp yeni normal hayatımıza dönmek için çok çalışıyoruz. Her kapalı olduğumuz gün 15 bin aktif çalışanımız ile birlikte ekonomik olarak daha çok kaybediyoruz ama geleceğe umut ile bakıp işimize sarılmamızdan başka bir şey yapma şansımız da yoktur.

Birbirimize saygı ve değer vererek geleceğe yürümeliyiz. Geçen 4 Mayıs da açılan sektörler yanında yarın da açılacak olan sektörlere sahiplerine ve çalışanlarına önce sağlık sonra da bereket diliyoruz.

Umarız en kısa sürede otellerimiz de yeni normale döner ve beklediğimiz ile değil beklemediğimiz iyi yönde iyileşme ile karşı karşıya kalırız. Turizm dünde olduğu gibi gelecekte de bu ülkenin önemli sektörlerinden olacaktır. Esnaf otellerin açılmasını turistlerin gelmesini beklerken toptancı mal satmak İçin sabırsızlanırken sanayici daha çok üretmek için beklerken tarım sektörü ektiğini satmak İçin açılmamızı beklerken daha soğuk kanlı ve geleceğe kafa yorarak enerjimizi boşa harcamamalıyız, toplumsal huzurumuzu bozmamalıyız.