Gazimağusa Suriçi’ni Canlandırma Projesi çerçevesinde Surlariçi’nde 1973 yılında faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel, uzun bir aradan sonra yeniden turizmin hizmetine girdi.

 

Turzm ve Çevre Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre,  restorasyonun ardından açılan otelde bugün kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Altun Tabya Otel İşletmecisi Berna Altunsoy katıldı.

 

ALTUNSOY: “MAĞUSA’DA İZ BIRAKAN  BİR YER”

 

Altun Tabya Hotel İşletmecisi Berna Altunsoy toplantıda yaptığı konuşmada, 1973 yılında faaliyete başlayan otelin Gazimağusa’da iz bırakan bir yer olduğunu ifade ederek, kültürel bir miras olan oteli uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşamakta olduklarını kaydetti.

 

“GAZİMAĞUSA’YA ANLAM TAŞIYAN YER”

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise otelin Mağusa’ya anlam taşıyan bir yer olduğunu belirterek, turizmde hakettiği yere gelebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Projenin bir kısmının yapıldığı, devamının da geleceğine inanç belirten Arter, kent müzesi yönünde gelen talepleri bakanlık ile istişare içerisinde yürüttüklerini söyledi.

 

“YENİDEN HİZMETE GİRMESİNDEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaığı konuşmasda, Gazimağusa’ya ciddi katkılar sağlayan Altun Tabya Otel’in yeniden hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, bakanlık olarak turizmin kalkınmasına yönelik çalışmalarından bahsetti.

 

Tarihi eserlerle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduklarını belirten Ataoğlu, deniz kapısı, şömineli ev ve eski polis karakolunun müzeye dönüştürülmesi yönünde girişimler yanında  Gazi İlkokulu ile Veteriner Dairesi’nin de turizme kazandırılması yönünde düşünceler bulunduğunu kaydetti.

 

Tarihi Namık Kemal Meydanı’nda bulunan Cümbez Ağacı’nın yok olmaya yüz tuttuğu ve bununla ilgili bir hocanın Pazartesi günü kente gelerek gerekli çalışmalar yapacağını ifade eden Ataoğlu, bunun yanında gerek hendek projesi, gerekse kente turist akışını sağlayacak çalışmaların Mağusa’nın hayat bulmasına vesile olacağını söyledi.

 

Halka çağrıda da bulunan Ataoğlu, halkın çevreye karşı duyarlı ve kente gelecek turistlere rehber olmalarını istedi.