Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Zekai Altan’ın “Gizemli Kıbrıs” isimli kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu.

Düzenlenen etkinlikte ilk sözü alan Altan, kitap çalışmalarında bir prensip edindiğini ifade ederek, “Bu prensip de kendi yurdumu kendim yazmak” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, Zekai Altan’ın sadece kitapla değil kültürümüzü de canlı olarak yaşattığını ve bunun güzel bir atmosfer yarattığını belirtti.

Altan’ın Nitovikla’da yaşatmaya çalıştığı özel ilgi turizmi ve otantik yaşamın, ülke turizminin geleceği olduğuna dikkat çeken Akıncı, “Turistler buraya 10 katlı beton binaları görmek için gelmezler. Onlar kendi ülkelerinde çok daha fazlasını zaten görüyorlar. Ama Karpaz’ın otantikliği, onları her zaman cezbedecektir. Yeter ki onlara en iyisini sunabilelim” dedi.

Gerçek yurt sevgisinin, turizme katkı yapmaktan geçtiğini kaydeden Akıncı, bunun için emek veren kişilere devletin destek olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, özellikle eko turizm yapanların çabalarına destek verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Altan’a yürekten başarılar diliyorum. Karpaz’da turizmin, bu öngördüğü çerçevede, bozulmadan çok daha iyiye gideceğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde fırsat buluruz da Karpaz’da kendisiyle bir araya geliriz” dedi.