İnsan ppantolonunu ayni terziye diktirmek, saçını ayni kuaförde kestirmek ister ya hep, Gazimağusa’da da uçuş bileti  dendi mi akla gelen ilk isim hep Yalçın Yiğittürk oldu…

Güler yüzü ve yardımseverliğiyle 23 yıldır Gazimağusa insanına yardım eden bilet satış sorumlusu Yalçın Yiğittürk, kendisini adeta mesleğine adamış bir isim…

Kapatılan KTHY’nin eski Kıbrıs Türk Satış Müdürü olan Yalçın Yiğittürk, şimdilerde, KTHY’nin eski Genel Müdürü Zeki Ziya’nın kurduğu Cyprus XP Travel’de ayni özveriyle çalışıyor…

Gazimağusa’nın en tanınmış berberlerinden “Berber Hasan”’ın oğlu olan Yalçın Yiğittürk’ü bölgede sevmeyen yok…  

“Babamın dükkanında büyüdüm, beni tanımayan yok” diyen Yalçın Yiğittürk, Namık Kemal Lisesi’ni bitirip askerlik görevini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldığını anlattı ve 1991’de  KTHY’nin Mağusa Ofisi’nde göreve başladıktan sonra 1997’de ofis sorumlusu, havayolları kapanmadan bir yıl önce de KTHY’nin Kıbrıs Türk Satış Müdürü olarak görev yaptığını anlattı.

 

Emeğimi acımam!
Üç yıl önce Zeki Ziya’nın kurduğu Cyprus XP Travel’de Mağusa Müdürü olarak göreve başladığını dile getiren Yalçın Yiğittürk, mesleğini en iyi şekilde yürüttüğünü dile getirdi ve ekledi:

“Ben insanlardan kendimi hiç saklamadım. Hep insanların içinde oldum. Beni hep kendilerine yakın bildiler. Birçok kişinin bilet dendiği anda aklına gelen isim ben oldum. Hep ön plandaydım.

Tercih edildiğim için çok mutlu oluyorum. Gurur duyuyorum. Bunu, insanlarla ilişkilerime ve ‘İnsanlara daha nasıl yardım edebilirim?’ arayışıma borçluyum.

İnsanların bizi tercih etmesinin bir diğer sebebi de 24 saat onlara bir telefon kadar yakın olmamızdır. Emeğimi hiç acımıyorum.

İnsanların benden işlem yaptırmasını, sorunları olduğu zaman beni araması bana gurur veriyor. Her ne kadar da internet üzerinden bilet alımı artmışsa da insanlar, bizden aldığı biletle güvenli seyahat ettiklerinden halen benim ismimi geçtiği yerden bilet almak istiyor. Kısacası KTHY’dan sonra müşterilerim Cyprus XP’ye geldi.”

 

Sektör gelişiyor
Havacılığın gelişmekte olan bir sektör olduğuna vurgu yapan Yalçın Yiğittürk, “Havacılık gün geçtikçe ilerliyor. İşe başladığım, 1991 yıllarında İngiltere’ye haftada 3 kez uçuş vardı. Günümüzde ise, günde 3 direk, 3 de aktarmalı uçuş var. Güvenli uçuşlarla bir yerden biryere yüzlerce yolcu taşıyoruz” dedi.

Geçmişte Antep, Hatay ve Trabzona sefer olmadığını dile getiren Yalçın Yiğittürk, günümüzde Adana’ya haftada 3 kez sefer düzenlendiğini, birçok seferin açıldığına dikkat çekti.

 

Büyük kayıp
KTHY’nin kapanmasıyla birçok insanın mağdur olduğunu, bilet fiyatlarının artış gösterdiğini kaydeden Yalçın Yiğittürk, KTHY’nin kapanmasının, KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için büyük bir kayıp olduğuna vurgu yaptı.

KTHY’nin sonunun, büyük olumsuzluk yarattığına değinerek, “Biz yıllarca bayrağımızı, İngiltere’de Almanya’da ve birçok yerde görmenin gururunu yaşıyorduk. Ben ve benim gibi birçok kişiliğin havacılık sektöründe duayen olmuştur. KTHY fiyat belirleyicidir. Hata payı daha azdı. Kendi havayolumuz olduğu için planlarımızı kendimiz yapardık. Sorunları daha kolay çözerdik. Çok büyük bir değeri kaybettik” dedi.  

  

Lambiro’nun bası değil ya!
Geçmiş yıllarda uçaklarda koltuk seçimi olmadığını da anımsatan Yalçın Yiğittürk, bu durumun bilet almak isteyenler arasında tatlı kavgalara da yol açtığını anlattı.

Yalçın Yiğittürk, KTHY’de görev yaparken, ofis sorumlusu Özdemir Öztürk’ün kavga eden müşterileri yatıştırmak için  “Lambiro’nun basıdır zannettiniz da elinizi cam kenarına koyup da gideceksiniz” deyişini hiç unutmadığını da söyledi.

“Bu tatlı kavga hep yaşanırdı…” diyen Yalçın Yiğittürk, “Özdemir bey de durumu yatıştırırdı… Havacılık ve turizm bir ekip işidir. Biz de bir ekibiz. Bu işlerde bir yerlere gelmiş Zeki Ziya’nın ekibinin bir parçasıyız.  Tek kişiyle turizm ve havacılık olmaz. Özveri ister” diyerek sözlerini noktaladı.