Facebook'un çatı şirketi Meta, platformlarındaki 50 bin kullanıcının casusluk faaliyetlerine maruz kaldığını duyurdu. Bin 500 hesabı askıya aldığını açıklayan şirket, platformlarındaki 50 bin kullanıcının ajanlık yapan şirketler tarafından casusluk faaliyetlerine maruz kaldığını kaydetti. Meta’nın açıklamasına göre bu durumdan etkilenen kişilere bilgi verildi.

Meta'nın raporuna göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaklaşık bin 500 hesap askıya alındı. Bu hesaplar yedi casus kuruluş tarafından yönetiliyor ve çoğunlukla sahte hesaplardan oluşuyor. Meta, bu kuruluşların 100'den fazla ülkede yaşayan binlerce kişiyi hedef aldığını ve bilgi toplamaya çalıştığını kaydetti.

Meta, gözetim şirketlerini nasıl tanımladığına dair ayrıntılı bir açıklama yapmadı, ancak en büyük sosyal ağlardan bazılarını işletiyor ve kötü niyetli aktörleri tespit etme ve platformlarından kaldırma yeteneğini düzenli olarak destekliyor. Meta'ya göre bu şirketler, dünya genelinde çeşitli müşterileri için 100'den fazla ülkede yaşayan binlerce kişiyi hedef aldı ve bilgi toplamaya çalıştı.