Kıbrıs Alternatif Sporlar Kulübünün Yamaç paraşütü Sporcuları 2022 Dünya Kupası Ligine Katılıyor. 
Yamaç paraşütü sporcularımıza, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da tüm etaplar için Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu sponsor oldu. KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ana sponsorluğunda “North Cyprus” adıyla oluşturulan takımda Umut Akçıl, Cemal Direkci, Murat Mendeli ve Hakan Ergençoğlu yer alacak. 
Dünya Yamaç paraşütü Hedef Kupası Liginin ilk etabı İngiltere’nin Londra kentinde 21-24 Nisan tarihlerinde yapılacak. 25 farklı ülkeden, 70’in üzerinde sporcunun katılacağı yarışmada sporcularımız kürsüye çıkmayı hedefliyor. KKTC Milli takımı, Londra’dan sonra Mayıs ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde ikinci etaba gidecek ardından sırasıyla Kazakistan, Sloavenya ve Ekim ayında Final etabı için Alanya’da yarışacak.
Yamaç paraşütü sporcularımız geçtiğimiz yıl Dünya Ligini Üçüncü olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Takım olarak gösterdikleri bu büyük başarının yanı sıra, sporcularımızdan Umut Akçıl ve Cemal Direkci dünya sıralamasında 14. ve 15. Sırada yer alarak, dünyanın en iyi 100 sporcusu arasında ilk 20’de yer almayı başardı.