Türkiye, bu sezon yine iki takımla THY Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Son Avrupa Ligi şampiyonu Anadolu Efes ile kupayı 2017'de alan Fenerbahçe Beko, Türkiye'yi temsil edecek.

Anadolu Efes, ilk hafta maçında yarın İspanya'nın Real Madrid takımıyla saat TSİ 21.45'te deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Beko ise 1 Ekim Cuma günü Sırbistan'ın Kızılyıldız mts takımını saat 20.45'te konuk edecek.

18 TAKIM MÜCADELE VERECEK

THY Avrupa Ligi, yine 18 takımla oynanacak.

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak organizasyonda, 34 haftalık normal sezonda ilk 8'e giren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final serisinde ise toplam 3 galibiyete ulaşacak ekipler, adını Dörtlü Final'e yazdıracak.

Normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar, çeyrek finallerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Lig sıralamasına göre çeyrek final eşleşmeleri 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde gerçekleştirilecek.

Ligde normal sezon yarın başlayacak ve 14 Nisan 2022'de bitirilmeye çalışılacak. Play-off serileri ise 6 Mayıs'ta başlayacak. Dörtlü Final ise yine Almanya'da bu sefer başkent Berlin'de 27-29 Mayıs'ta 2022'de yapılacak.