Sezon öncesi Yenicami'yi mağlup ederek Süper Kupa ile startı veren sarı yeşilliler lige de ambargo koydu. İlk yarıda başa baş yarış sonrası ligin ikinci yarısında müthiş istikrarla 13 galibiyet, bir beraberlik, bir mağlubiyet yaşayan MTG, 69 puanla en yakın rakiplerine 18 puanlık fark yaparak toplamda 11., üst üste 3.şampiyonluğunu kazandı. Son 4 sezondur Kıbrıs Kupası'nda final oynayan Mağusa temsilcisi ikisini kazanıp iki finali kaybetti.
 10 yıldır Kıbrıs Kupası'nı müzesine götüremeyen Doğan T.B. karşısında 2-0 galip gelerek 7.kez bu organizasyonda kupa kaldıran MTG'de sezonu 3 kupayla kapatmanın mutluluğu yaşanıyor. Takımlarını yalnız bırakmayan taraftarları ve Ultra Crows taraftar grubuyla kenetlenmenin örnekleri sergileniyor. 
 Koral Bozkurt başkanlığındaki yönetimin başarılı girişimleri ve Ali Oraloğlu ile teknik ekibinin sistemli çalışmalarının meyveleri toplanıyor.
 Ali Oraloğlu ile yardımcıları Serkan Ekşici, Hasan Maydon, Memiş Nay ve Ömer Yalçıner ekip çalışması noktasında ve kadro planlamasındaki istikrarlı çalışmalarıyla MTG tarihinin de en parlak sezonlarının yaşanmasına önemli katkı koyuyorlar.
Ali Oraloğlu kaptanlığını yaptığı Mağusa Türk Gücü takımıyla 2006 yılında yaşadığı şampiyonluk sonrası teknik adam olarak da 2015-2016 sezonu ile son 3 sezon lig şampiyonluğuyla birlikte 4 lig ve 2 Kıbrıs Kupası'nı kazanma başarı gösterdi.