ABD'li basketbol yıldızı Michael Jordan'ın giydiği bir çift kırmızı beyaz spor ayakkabısı açık artırmayla 1,47 milyon dolara (yaklaşık 14 milyon TL) satılarak bir maçta giyilmiş ve müzayedede satışa sunulan en pahalı ayakkabı rekorunu kırdı.
   Sotheby's şirketi Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
   “Şu ana dek müzayedeye çıkarılmış en değerli spor ayakkabısı olan Michael Jordan'ın 1984'ten itibaren normal sezon maçlarında giydiği Nike Air Ships, Las Vegas'taki lüks satışımızda 1 milyon 472 bin dolara (yaklaşık 14 milyon TL) satıldı”.
   BBC'ye konuşan Sotheby's şirketinden Brahm Wachter spor ayakkabılarının tahmini açık artırma fiyatının bir milyon dolarla 1,5 milyon dolar arasında olduğunu ve rekor satışın "Jordan'ın zirvedeki yerinin yanı sıra Nike Air Ships'in de spor ayakkabı piyasasının zirvesinde olduğunu tasdik ettiğini söyledi.
   Peter Moore'un tasarladığı ve Jordan'ın popülerleştirdiği Air Ships, Air Jordan'dan daha eski. Basketbol için tasarlanmış her iki model de sokak modasının parçası haline gelerek hem saha içinde hem de saha dışında sansasyon yaratmıştı.