Lapta Belediyesi’nin katkılarıyla 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen “Kuzey Kıbrıs 1. Lapta Nashira Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışları” 13 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Türkiye’de ilk defa 2015 yılında gerçekleştirilen ve bugüne kadar İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara olmak üzere çok sayıda şehirde bisiklet tutkunlarını buluşturan Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışı, bu kez KKTC’de düzenlenecek.

Lapta Belediyesi’nin katkıları ve Nashira Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan’ın sponsor olarak spora ve sporcuya destek verdiği 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen, “Kuzey Kıbrıs 1. Lapta Nashira Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışları” 13 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Bisiklet tutkunları, kısa (55 kilometre) ve uzun (104 kilometre) olmak üzere iki kategoride yarışacak.

KKTC Başbakanlık Spor Dairesi Müdürlüğü’nün himayelerinde, turizmci Hüseyin Aydoğan’ın desteğiyle düzenlenen Bisiklet Yarışı etkinliğine isteyen herkes katılabilecek.

Katılımcılar için konaklama ücretsiz olacak.

GRANFONDO NEDİR?

Amatör sporcular için tasarlanmış, yol bisiklet yarış türü olan “Granfondo” dünyanın birçok önemli kentinde uzun yıllardır düzenleniyor.