1988 yılında dünyaya gelen Halil Zorba eğitimini Mulberry Academy ve Bethnal Green Technology College’de tamamladı.
Halil Zorba, 19 yaşına geldiğinde 69 kiloda İngiltere’de sıralamada ikinci durumdaydı. Ancak 2008’de yapılan Avrupa Şampiyonası’nı belindeki ağrılar nedeniyle kaçırdı.

İngiltere Milli Takım formasını 2010 yılında Delhi’de yapılan Commonwealth Oyunlarında giydi. 69 kiloda 4’üncü oldu.
2011 yılında yapılan Dünya Halter Şampiyonası’nda koparmada 125 kilo kaldırarak kişisel rekorunu kırdı. Ancak ayağından sakatlandı ve daha sonraki yarışmalarda başarılı olamadı. 2012 yılında yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda da İngiltere Milli Takımı’nda yer alan Zorba, bu şampiyonada bekleneni veremedi ve toplamda 21’inci sırada yer aldı.
2012’de Londra yapılan olimpiyatlara katılmak için yapılan seçmelerde başarılı olmasına rağmen İngiltere milli takımına çağırılmadı.

İngiltere’de yapılan seçmelerde kilosunda 171 kilo kaldırıp, İngiltere rekoru kırması ve yarışmada birinci olmasına rağmen beklenmedik bir şekilde olimpiyat ekibine alınmadı.
Zorba, antrenörü Keith Morgan yönetiminde Crystal Palaca National Sports Centre’de çalışmalarına uzun süre devam etti ve İngiltere’de hem 69 kg hem de 77 kg’da çok sayıda rekorun sahibidir.
Zorba, anne tarafından İngilizlerin ünlü ciritçisi Fatima Whitbread’in akrabası olduğu biliniyor.
Zorba spor hayatı yanında üniversite eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Brighton Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Halil Zorba günümüzde İnşaat mühendisi olarak çalışıyor.