Özel Haber

  

Bora Okcun, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Doğa Koleji’nde öğrenim gören başarılı bir öğrenci… 1999 İstanbul doğumlu…

Üç yıl basketbol oynadıktan sonra, henüz 9 yaşındayken,  yaz tatilinde başladığı teniste birçok başarıya imza atmış bir isim…

İstanbul’da okullar arası ferdi oyunlarda şampiyonluk kazanmış başarılı bir solak oyuncu…

İdolü İspanyalı Rafael Nadal olan oyuncunun hedefi, Grand Slam turnuvalarına katılıp, şampiyon olmak…

Babasının işi dolayısıyla, ailesiyle, Kıbrıs’ın kuzeyine yerleşen ve başarıyla sürdürdüğü tenis çalışmalarını burada devam ettiren Bora Okcun, kendisini geliştirebilmek için büyük çaba sarf ediyor…

Yaz okulunda hocalarının dikkatini çeken Bora Okcun, Kıbrıs’ın milli takımında. Türkiye’nin milli takımında olmayı da amaçlayan Bora, uluslar arası turnuvalarda başarılı olabilmek için uğraş veriyor ve buna inanıyor.

Ülkedeki toprak kortlarda oyun oynamanın zorluğuna da değinen Bora Okcun, “Kortlar bakımdan geçirilmeli. Tenis kolay görünse de zor bir spor. Eğlenceli ayni zamanda çok faydalı. Birçok spordan daha fazla efor gerektiriyor. Başlayanlar, ilgisizlikten yarım bırakıyor. Kortlar çok kötü durumda, iyileştirilmesi şart. İlgililer, bu spora gönül verenlere sahip çıksa, her şey daha güzel olacak” diyerek yetkilileri göreve davet ediyor.

Tenisin sağlıklı her bireyin yapabileceği iyi bir spor olduğunu anlatan Okcun, 10 yaşındaki kardeşi Barış’ın kendisini örnek alarak tenis oynadığını anlattı.

Okcun, babasıyla sık sık Güney’deki turnuvalara katıldığını da dile getirerek, gerekli katkının yapılması halinde başarılı tenisçilerin başarılarına başarı katacağını da sözlerine ekledi.