ÜLKE SPORUNA YENİ BİR YÖN VERME VE ÜLKE SPORUNU DAHA İLERİYE TAŞIMA HEDEFİYLE ORGANİZE EDİLEN ŞURA 3 GÜN SÜRECEK

ERHÜRMAN: “32 FEDERASYONUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ŞURA TARİHSEL BİR DÖNÜM NOKTASI HALİNE GETİRİLEBİLİR”

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi Müdürlüğünün organize ettiği XII. Spor Şurası başladı. 

Ülke sporuna yeni bir yön verme ve ülke sporunu daha ileriye taşıma hedefiyle organize edilen XII. Spor Şurası, 3 gün sürecek. Şura sonunda sonuç bildirgesi açıklanacak. 
Spor Şurasının açılışı bugün Lefkoşa'da Açık Öğretim Fakültesi Salonunda düzenlenen törenle yapıldı. 

Şuranın açılışına Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, milletvekilleri, spor federasyonları Başkan ve temsilcileri katıldı.

Şuranın açılında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından şura divanı oluşturuldu. Divan Başkanı Hasan Hastürer oldu. 

ERHÜRMAN: “DAHA FAZLA ULUSLARARASI ALANDA YER ALMAK İÇİN GELECEK VİZYONU OLUŞTURMAK ÖNEMLİ”
Başbakan Tufan Erhürman da, şuraya katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, 32 federasyonun katılımıyla gerçekleştirilen şuranın “tarihsel bir dönüm noktası” haline getirilebileceğine işaret etti. 
Erhürman, herkesin daha fazla gencin spor yapmasını istediğini, her alandaki sporcunun daha fazla uluslararası alanda yer almasını istediğini, bunun için de gelecek vizyonunun oluşturmasının önemli olduğunu söyledi. 
Türkiye Cumhuriyetinin de bu yönde atılacak adımlara destek vermesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Erhürman, sporcu hedefine destek olma ve altyapıya önem göstermenin geleceğe önemli bir adım olacağına vurgu yaptı.

“SPORCULARIN, ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA YER ALABİLMELERİ İÇİN TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Erhürman, sporcuların her branşta, hiçbir spor alanında ayrım yapmadan uluslararası müsabakalarda yer alabilecekleri bir hedefi ortaya koyacaklarını ve bunun için Türkiye ile birlikte çalışacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Hep negatif yöneten bakmak olamaz. Pozitif yönden de bakmamız gerekiyor. Nüfusa göre hiç de azımsanamayacak derecede sporcumuz uluslararası alanda yer aldı ve aldıkları derecelerle gurur duyduk. Sporcularımızın önleri açılırsa neler yapılabileceğini gördük. 

Şurada özellikle elit sporcu ödül ve teşvik üzerinde durulsun, uluslararası alandaki uygulamalara bakılsın düzenlemeler buna göre yapılsın. Yetenek tespiti yapalım ama takip de edelim. Bu şurada el ele verelim yüreklerimizi bu ülkenin geleceği için birleştirelim ve dönüm noktası yapalım."

"GENÇLER İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
Başbakan Tufan Erhürman, acılı günlerden geçtiklerini de anımsatarak, yaşamını yitiren gençleri andı, önlerinde üzüntüyle eğildiğini söyledi ve "Gençler için yapacak çok işimiz var. Geleceğe yönelik yöntemleri, adımları akıl birliğiyle yürütelim, spor adamlarına güvenim tam, başarılar dilerim. Sonuçları güzel olacak bir şura temenni ederim." dedi. 

Konuşmaların ardından şuraya ara verildi. Aranın ardından Komisyonların Seçimi ve Genel Kurul tarafından onaylanması yapıldı. 

Şurada komisyon çalışmaları 3 gün sürecek ve cuma günü Komisyon Raporlarının okunması ve onaylanmasının ardından Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu aday belirlenmesi sonrası kulis çalışmaları yapılacak.